WestSprinter van de Week: Michiel Nuytten

Michiel Nuytten boekt met een ultieme uitval zijn eerste seizoenszege. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Michiel Nuytten (15) is helemaal terug van weggeweest. Nadat de Ardooise nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare meer dan een maand aan de kant stond met een sleutelbeenbreuk na een val in Kortemark halfweg maart, schreef hij zondag de wedstrijd in Hooglede op zijn naam.

1. Was je overwinning in Hooglede terecht? “Ik denk wel dat ik de overwinning verdiend heb als je ziet van waar ik kom in de koers. Ik reed immers een domme wedstrijd en zat bijna constant achterin, waardoor ik de hele tijd moest achtervolgen. Op twee ronden van het einde begon het peloton af en toe eens te breken en heb ik mij voorin beginnen te handhaven. Bij het ingaan van de laatste ronde zag ik een groepje met favorieten vertrekken. Ik sprong er alleen naartoe, maar ook het peloton keerde terug. Ik heb me daarna wat laten wegzakken. Toen ik zag dat er vlak na mij een val gebeurde, besloot ik opnieuw op te schuiven. Maar in de sprint zou ik niet winnen, waardoor ik alles op een ultieme aanval zette. Ik twijfelde lang of de zege binnen was, maar toen ik de vlag zag, was ik zeker. Genieten…”

2. Na een goede seizoensstart volgde halfweg maart die sleutelbeenbreuk. Had je toen verwacht dat je zo snel weer in vorm zou zijn? “Ik was goed aan het seizoen begonnen, maar toen kwam ik ten val en brak ik mijn sleutelbeen. Toen zag ik het even niet meer zitten… Ik had nooit verwacht dat ik zo snel weer op niveau zou zijn. De eerste drie weken op de rollen was het afzien, maar daarna ging het almaar beter en beter en heb ik stevig doorgetraind naar deze maand toe. Al voelde ik me in het begin nog iets te zwak en miste ik koersritme.”

3. Hoop je aanwezig te kunnen zijn op de uitreiking van WestSprint? “WestSprint is voor iedere renner een doel in het begin van het seizoen. Het is een mooi klassement. Mocht ik mijn naam in de top tien zien verschijnen, wat al een hele prestatie zou zijn, dan zou ik heel blij zijn. Maar natuurlijk droom je ervan om ooit op die eerste plaats te staan…”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse coureur? “Een favoriet heb ik niet echt, maar ik zie wel graag renners die net zoals ik de koers maken. Een Yves Lampaert, Jelle Wallays en Guillaume Van Keirsbulck zie ik dus graag rijden.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik heb niet echt een voorkeur. Ik wil met alle knappe dames wel eens een fietstochtje maken. Dat moet plezant zijn.”