WestSprinter van de Week: Mauri Vansevenant

Mauri Vansevenant. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Junior Mauri Vansevenant, die op 1 juni zijn 18de verjaardag viert, was in het verlengde weekend met de nationale ploeg aan de slag in de Tour de Pays de Vaud. De Eernegemnaar toonde er zijn klasse met een tweede en een derde plaats en hielp er zijn ploegmaat Thibaut Ponsaerts aan twee zeges. In de eindstand werd de zoon van ex-prof Wim 18de in een internationaal gezelschap.

1. Waren de zeges van Thibaut Ponsaerts en Dmitry Mukhomediarov terecht? “Zeker en vast. Thibaut heeft nog maar eens bewezen dat hij een enorm sterke renner is. Ik heb er in die twee ritten echt het maximum uitgehaald. Bovendien was het een vrij gesloten wedstrijd. De eerste rit werd gewonnen door Andreas Leknessund (de Noor werd dit seizoen al tweede in de Vredeskoers in Tsjechië en de Trophée Centre Morbihan in Frankrijk, red.) met anderhalve minuut voorsprong en daarna hebben zijn ploeggenoten alles gecontroleerd, waardoor alles telkens samen bleef. Al lag het deelnemersveld in de tweede rit wel uiteen door het lastige parcours. Of ik mijn tegenstanders kende? Totaal niet. Al waren die Noren allemaal sterke beren.”

2. Had jouw vader je vooraf iets verteld over zijn ervaringen met de Jura, toen hij de Rondes van Romandië en Zwitserland reed? “Serieus? Heeft mijn vader daar ook nog gekoerst? Daar heeft hij alleszins niets van gezegd. De Tour de Pays de Vaud zal hij waarschijnlijk nooit zelf gereden hebben, maar hij zal die streek uiteraard wel kennen uit zijn profcarrière. Maar tips heeft hij mij niet gegeven.”

3. Denkt Carlo Bomans aan jou voor een EK- en/of WK-selectie? “Oh, dat is nog niet aan de orde hoor. Het is een mooie ervaring geweest met de nationale ploeg, maar voor een EK- of WK-selectie is het nog te vroeg. Er zijn maar zes plaatsjes voor die kampioenschappen. Het zou uiteraard tof zijn om erbij te zijn, maar het seizoen is nog veel te lang om daar nu al bij stil te staan.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Ik zie heel graag koers, maar ik heb geen voorkeur voor een bepaalde renner. Ook niet internationaal. Ze mogen van mij allemaal winnen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?(lacht) “Dat hebben ze mij twee jaar terug ook eens gevraagd voor WestSprinter van de Week. En net als toen wil ik geen naam geven. Je mag die vraag schrappen bij mij.”