WestSprinter van de Week: Louis Blouwe

Louis Blouwe (links) met winnaar Len van Eeckhout en provinciaal kampioen Thomas Vansteelandt. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

De 17-jarige Louis Blouwe zette zaterdag de massasprint voor de tweede plaats naar zijn hand in de nieuwe interclub in Rollegem. De Izegemse junior strandde zo op luttele seconden van winnaar Len van Eeckhout, maar bewijst klaar te zijn voor de komende weken.

1. Was de overwinning van Len van Eeckhout terecht? “Ik vond de overwinning van Len van Eeckhout zeker terecht. Misschien zat er voor mij meer in, maar in de slotronde heb ik op de sprint gegokt en verloren. Len was gewoon de sterkste renner in koers. Hij reed in zijn eentje de kloof dicht naar onze kopgroep van drie en ging er dan met succes alleen vandoor.”

2. Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen? “Ik hoop dit seizoen enkele mooie uitslagen te kunnen rijden in de grote wedstrijden zodat ik een plaatje bij een goede beloftenploeg kan versieren.”

3. Hoop je hoog te eindigen in WestSprint? “Ja, het is wel leuk als je na het seizoen naar de uitreiking van WestSprint mag, maar ik maak er niet echt een doel van.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse profrenner? “Yves Lampaert, door de manier waarop hij Dwars door Vlaanderen gewonnen heeft.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik zou wel eens in het wiel van Puck Moonen willen fietsen.”