WestSprinter van de Week: Lennert Coghe

Lennert Coghe haalde het in Leest voor zijn ploegmaat Stan Van Tricht. (Foto Marit Coghe) © Foto Marit Coghe.
Stijn Moerman

Bestaat er een mooiere manier om afscheid te nemen van de wielersport? Vorige week liet Lennert Coghe in Krant van West-Vlaanderen optekenen dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met koersen. Enkele dagen later behaalde de tweedejaarsjunior uit Gits prompt zijn eerste zege van het seizoen.

1. Was je overwinning in Leest terecht? “Na 500 meter koers waren er twee ploegmakkers in de aanval getrokken met nog een andere renner, maar vier ronden later kwamen we met zes anderen aansluiten. Vijf ronden voor het einde kreeg ik bij de premiesprint wat voorgift en besloot ik om door te gaan. Een kilometer later kwam ploegmaat Stan Van Tricht aansluiten. We draaiden goed rond en fietsten snel een comfortabele voorsprong bijeen. Stan heeft me deze overwinning gegund, waarvoor ik hem heel dankbaar ben.”

2. Verandert deze zege iets aan je plannen om als wielrenner te stoppen? “Nee, deze zege zie ik eerder als een mooi afscheid van de wielersport. Vanaf nu gaat mijn focus naar mijn hogere studie (Lennert zal in Gent voor handelsingenieur studeren, red.).”

3. Ga je komende winter blijven fietsen en trainen of wil je het uitgaansleven van nabij verkennen? “Ik zal wel blijven sporten deze winter, maar dan eerder voor de fun. Als student in Gent zal ik zeker en vast ook het uitgaansleven verkennen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Jelle en Jens Wallays, beiden zijn verre familie. Ze blijven met de voetjes op de grond en zijn aanvallend ingesteld. Hun broer Arne is trouwens mijn trainer.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje maken? “Als Mia Khalifa geen tijd heeft, mag het gerust Lize Feryn zijn.”