WestSprinter van de Week: Justin Compernolle

Stijn Moerman

De 16-jarige Justin Compernolle boekte zondag zijn eerste overwinning van het seizoen. In Wervik toonde de Torhoutse junior van de Tieltse Renners zich de snelste van een kopgroep van zeven.

1. Is je overwinning in Wervik verdiend? “Het was een lastige wedstrijd en ik had nooit verwacht om te kunnen winnen, zeker toen er een kopgroep van vijf renners ontstond en iets meer dan een halve minuut voorsprong had. Maar op vier ronden van het einde ben ik er met drie anderen naartoe gereden en heb ik het in de sprint kunnen afmaken. Daar ben ik super tevreden mee.”

2. De Tieltse Rennersclub houdt er na dit seizoen mee op. Heb je al een nieuwe ploeg? “Heel spijtig dat de ploeg ermee ophoudt. Ik heb nog niets op het oog voor volgend seizoen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

3. Dankzij deze zege schuif je heel wat op in WestSprint: hoop je op de prijsuitreiking aanwezig te zijn? “Het zou uiteraard plezant zijn om op die uitreiking aanwezig te kunnen zijn. Op training spreken we er wel af en toe eens over.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert, omdat hij zich altijd inzet en hij heeft ook al enkele mooie overwinningen beet.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Hier weet ik niet echt een antwoord op.”