WestSprinter van de Week: Fien De Wispelaere

© Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Bij de dames nieuwelingen is de spanning te snijden in WestSprint, want een viertal meisjes staan op een zakdoek van elkaar. Aan de leiding staat voorlopig Kyenta Vanwalleghem uit Ingelmunster, maar Fien De Wispelaere, afgelopen weekend goed voor een zilveren medaille op het BK op de weg, maakt het haar meer dan lastig.

1. Wie wint WestSprint 2017 bij de dames nieuwelingen: Kyenta Vanwalleghem, Fien De Wispelaere, Lotte Popelier of Jade Lenaers? “In de eerste plaats hoop ik uiteraard dat ik het klassement zelf win, maar vermits ikvoor een bepaald aantal wedstrijden helaas forfait moet geven, is de kans groot dat dit niet zal gebeuren. Lotte Popelier zie ik dan ook als de grootste kanshebster om de eindwinst te pakken. Zij wordt elke week sterker en sterker.”

2. Zullen de pistemanches en testtijdritten doorslaggevend zijn? “Dat is goed mogelijk. Ik vind dat WestSprint niet aangeeft wie de beste renster is, wel degene die het meeste aantal wedstrijden rijdt. Ik ben selectief in mijn wedstrijdkeuzes.”

3. Kijk je nu al naar de slotuitreiking op Schiervelde? “Jazeker, want ik heb dat nog niet mogen meemaken.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Oliver Naesen, omdat hij Belgisch kampioen werd en tevens peter van de richting specialisatie wielrennen in het KTA in Brugge is.”

5. Met welke knappe man zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Oliver Naesen uiteraard.”