WestSprinter van de Week: Cériel Desal

Cériel Desal. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 17-jarige Cériel Desal werd door sommige kenners getipt om in de gaten te houden dit seizoen. En de Roeselaarse kleinzoon van Benoni Beheyt lost voorlopig de verwachtingen in. De junior van CT Luc Wallays-JRR won zaterdag de wedstrijd in Outrijve.

1. Was je overwinning terecht? “De koers in Outrijve bleef lange tijd gesloten. Enkele renners probeerden te ontsnappen, maar die werden telkens teruggefloten. Op drie ronden van het einde demarreerde ik en kreeg ik een sterke Kasper Saver mee. We werkten uitstekend samen. Het peloton kwam soms tot op tien seconden, maar we plooiden niet. En in de sprint kon ik het mooi afmaken. Ik denk ook dat ik mag zeggen dat ik de terechte winnaar ben. Als je met twee renners kan standhouden tegen een jagend peloton, dan ben je redelijk goed.”

2. Had je verwacht dat je zo vroeg een zege zou boeken? “Zeker niet. Doordat ik een paar keer ziek was deze winter, liep ik wat achter op het ideale schema. Ik wist wel dat ik goed was, maar niet dat ik in staat was om een koers te winnen. Daarnaast had ik ook een zware trainingsweek in Calpe achter de rug. De vermoeidheid zat nog wat in mijn benen. Mijn ambitie? Een constant seizoen rijden. Maar ik wil me ook tonen in klassiekers zoals de E3 en Ronde van Vlaanderen.”

3. Hoop je hoog te eindigen in WestSprint? “Uiteraard! Vorig jaar kon ik niet meestrijden in dit klassement, omdat ik door een knieblessure in het begin van het seizoen heel wat koersen miste. Ik moest dus met een grote achterstand beginnen. Daarom heb ik toen beslist om me niet meer bezig te houden met WestSprint.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Het spreekt voor zich dat dat mijn neef Guillaume Van Keirsbulck is. Niet alleen omdat hij familie is, maar ook zijn manier van koersen spreekt me enorm aan. Ik vergelijk me soms wat met hem. We kunnen alle twee niet in het peloton blijven zitten en wachten tot er iets gebeurt. Met zijn overwinning in GP Le Samyn en mijn zege in Outrijve denk ik dat opa Benoni Beheyt meer dan tevreden is.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik zou gerust eens in het wiel willen rijden van Femke Herygers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier