Wesley Vercamst: “Ik pas me goed aan bij de beloften”

Wesley Vercamst in de Handzame Challenge op 16 maart. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Wesley Vercamst heeft zijn debuut bij de beloften niet gemist. Hij toonde zich al in verschillende wedstrijden. “Ik presteer op niveau. Hopelijk zit er binnenkort al eens een uitschieter in”, zegt Wesley, de ambitieuze allrounder van VL Technics-Experza-Abutriek.

Het is trainer Luc Wante, de man achter onder meer Anzegemnaar Sep Vanmarcke, die eerstejaarsbelofte Wesley Vercamst onder zijn vleugels nam. “Ik werk voor het eerst samen met een trainer”, zegt Wesley. “De aanpak van Luc Wante ligt me goed. Tot vorig jaar werkte ik samen met mijn vader. Als belofte moet ik nog iets meer volume trainen. Het verschil met de aanpak van mijn vader is niet zo groot, maar ik werk tegenwoordig wel iets specifieker en gerichter.”

Vercamst kan al een mooi uitslagenlijstje voorleggen. Zo werd hij knap 17de in Gent-Staden. In de Vlaamse Pijl in Harelbeke kwam hij als 34ste over de finish. In Ichtegem stak hij de 13de prijs op zak. “Ik kon me al vaak tonen. Alleen jammer dat mijn inspanningen niet altijd resulteerden in een mooie uitslag”, betreurt hij.

“Dit jaar zal ik ook mijn grenzen als tijdrijder verder aftasten”

“In de sterk bezette kermiskoers in Anzegem reed ik lang in de spits. Een dichte ereplaats leek in de maak, maar in de slotfase werd ik teruggegrepen. Ik moest het stellen met een anonieme stek in de buik van het uitgedunde peloton. Een andere keer sloeg pech me weg uit de kopgroep. Nu, het voornaamste is dat ik me goed aanpas aan de beloftecategorie. Ik heb vertrouwen getankt”, weet Vercamst.

Grenzen als tijdrijder

Tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen proefde Vercamst van de hoogstaande Triptyque des Monts et Châteaux. Een mooie beloning voor zijn knappe seizoensstart. Vercamst blijft ambitieus. “Dat was een leerrijke ervaring. Ik kon een 14de plaats boeken in een etappe. Ik wil voortbouwen op die ervaring. Dit jaar zal ik ook mijn grenzen als tijdrijder verder aftasten. In het verleden heb ik nooit veel werk gemaakt van die discipline. Daar moet als belofte verandering in komen. In heel wat rittenkoersen zit een tijdrit, dit onderdeel is dus belangrijk”, aldus nog de Waregemnaar. (MVH)