Voorzitter Johan Coghe ziet zijn juniores bij CT Soenens-Booom scoren op internationale scène

Izegemnaar Alex Vandenbulcke is dsamen met de Nederlander Adne Koster een sterkhouder bij CT Soenens-Booom. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Johan Coghe kan tevreden terugblikken op de seizoenstart van CT Soenens-Booom, de opleidingsformatie van Home Solution-Soenens. “Het gegeven dat we in de breedte sterk zijn doet deugd”, zegt de voorzitter.

“Onze verwachtingen lagen eigenlijk niet zo heel hoog. We wisten dat we goede renners hadden, maar scoren is natuurlijk nog iets anders. In Nokere Koerse voor juniores, een UCI-wedstrijd, stond Bas van Belle meteen op het podium. Een mooiere start konden we ons niet inbeelden. Onze Nederlander werd ook zesde in de eindstand van de Ster van Zuid-Limburg en n die meerdaagse pakte Joe Laverick de zege in de proloog. Die gele trui was mooi”, merkt Coghe op.

“We zijn sterk in de breedte”

“Bas veroverde in het truitje van de Nederlandse nationale ploeg de tiende plaats in Gent-Wevelgem. Zijn landgenoot Adne Koster werd dan weer tweede in de Ronde van Vlaanderen. In het ploegenklassement moesten er we enkel de Noorse nationale ploeg laten voorgaan. En dan was er nog onze verrassend sterke eerstejaarsjunior Alex Vandenbulcke. Hij behaalde in het truitje van de nationale ploeg een ereplaats in Gent-Wevelgem. Vorige week werd hij zonder ervaring en specifieke voorbereiding derde op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. En afgelopen weekend won één van onze Britten een wedstrijd in zijn land. Van een onverhoopte succesreeks gesproken”, beklemtoont Coghe.

“We krijgen nog niet zoveel aandacht als ploegen die al jaren bestaan, maar we houden vast aan onze missie”, vervolgt de vader van ex-renner Lennert. “We zijn internationaal georiënteerd. Naast onze Belgische renners hebben we een reeks Nederlanders. Ook de Britten passen zich goed aan. In de toekomst zullen we blijven werken met de betere juniores. Bedoeling is om hen klaar te stomen voor de beloftecategorie. We hebben goede nieuwelingen, maar we zullen deze categorie afbouwen. Jonge Renners Roeselare heeft de structuur voor de nieuwelingen. Onze focus zal nog meer op de juniores komen te liggen.”

Dankzij Johan Molly

“We zetten volop in op een internationaal programma. Johan Molly, die als verzorger zijn strepen verdiende bij Quick. Step Floors, heeft heel veel contacten in het buitenland. Hij is de man die de deur kan openen voor ons. Zo starten we in Milaan-Sanremo voor juniores. Met ons nieuw bestuur en ons nieuwe kader zijn we weer aan het opbouwen. We willen met ons team schitteren in de toekomst”, aldus nog Johan Coghe. (MVH)