VL Technics-Experza-Abutriek wordt GM Recycling Team

© VDB
Redactie KW

VL Technics-Experza-Abutriek CT gaat vanaf seizoen 2019 verder onder een andere naam: GM Recycling Team, er komt met andere woorden een nieuwe hoofdsponsor. Verder zijn er geen grote veranderingen op til, behalve dan misschien de komst van ex-profwielrenner Sammie Moreels als co-ploegleider.

“Na een sponsoring van zo’n acht jaar heeft de huidige hoofdsponsor VL Technics beslist om volgend jaar niet meer verder te gaan”, verklaart ploegleider Rudy Vandenheede.

“We willen op termijn een aantal renners bij de profs kunnen afleveren”

“We willen hen bedanken voor al die jaren steun, er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan en we gaan zeker niet in onmin uit elkaar. Ze hebben deze beslissing ruim op voorhand medegedeeld, waardoor wij op zoek konden gaan naar een nieuwe hoofdsponsor.”

“Die vonden we bij Freddy Gillis van GM Recycling uit Lembeke (wiens schoonzoon Kirill Pozdnyakov een aantal jaar onder de vleugels van Vandenheede koerste om daarna prof te worden bij Rusvelo en onlangs nog winnaar was van de profkoers in Dentergem, red.). GM Recycling wordt voor de komende drie jaar onze hoofdsponsor, we kunnen dus weer op langere termijn kijken.”

Geen grote veranderingen

“Grote veranderingen aan de werking van het team zijn er eigenlijk niet. Alles blijft onder de noemer van de vzw Wielerpromotie Zuid-West, het bestuur en de omkadering blijven grotendeels hetzelfde, al worden die hier en daar wat uitgebreid.”

“We ambiëren een gelijkaardig programma met de belangrijkste Belgische wedstrijden, maar vooral de grote internationale wedstrijden met als doel een aantal renners op termijn bij de profs te kunnen afleveren.”

“Dit jaar hadden we een kern van 15 renners, wat eigenlijk te weinig bleek wanneer we soms eens twee wedstrijden op hetzelfde moment reden. Er wordt dus op een kern van zo’n 20 tot 22 renners gerekend voor volgend seizoen. Er vertrekken een aantal renners, er hebben al een aantal eerstejaarsbeloftes getekend en er is ook nog wat versterking met betrekking tot de meer ervaren beloften op komst.”

“Dit jaar hadden we een kern van 15 renners, wat eigenlijk te weinig bleek. Er wordt dus op een kern van zo’n 20 tot 22 renners gerekend voor volgend seizoen”

“De grootste verandering komt er volgend seizoen wellicht met de komst van Sammie Moreels als co-ploegleider, die als ex-profrenner uiteraard heel wat ervaring meebrengt.”

Tuur Deprez werd West-Vlaams kampioen bij de beloften. (Foto Bart)
Tuur Deprez werd West-Vlaams kampioen bij de beloften. (Foto Bart)© VDB

“Over de prestaties van dit seizoen kunnen we eigenlijk niet klagen. Bij de beloften hebben we zowel de West-Vlaamse kampioen (Tuur Deprez) als de Oost-Vlaamse kampioen (Gil D’heygere), we wonnen met Stan Van Tricht de jongerentrui in de Vuelta al Bidasoa, met Nicolas Verougstraete bijna een overwinning in de tweede rit van de Ronde van Namen afgelopen weekend…

Druk programma

Er volgt nog een druk programma de komende weken en maanden, met de Ronde van Oost-Vlaanderen, Tour du Piémont Pyrénéen, Trois Jours de Cherbourg, Ronde van Lombardije en komende zondag het Belgisch kampioenschap op de weg in Stabroek.

Zondag maakt Gil D’heygere wel een kans, maar je moet het geluk soms ook wat aan je kant hebben. De grens tussen winst of verlies is nu eenmaal flinterdun. Ook van de Ronde van Lombardije willen we absoluut een doel maken, voor ons is dat een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Vorig jaar hadden we daar met Tuur Deprez een achtste plaats, ook dit jaar moet een toptienplaats weer mogelijk zijn. Misschien is dat iets voor Nicolas Verougstraete, wie weet.” (RRK)