Veelbeproefde Wannes Vanden Bussche versaagt niet, wel integendeel…

Wannes Vanden Bussche kende een tegenvallende winter. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Na een heel slechte winter met opeenvolgende verkoudheden en vooral opspelende sinussen als kwalijke rode draad is Wannes Vanden Bussche zich aan het herzetten.

“Hoewel ik meestal bij de eerste tien eindigde en sporadisch zelfs bij de eerste vijf, kijk ik toch met gemengde gevoelens terug op mijn afsluitende campagne in het veld als junior”, evalueert Wannes. “Vooral mijn kampioenschap van België in Koksijde (34ste, red.) werd een afknapper. Een verklaring lag voor de hand: behalve problemen met de luchtwegen kreeg ik eveneens te kampen met kwakkelende bloedwaarden.”

Uitgeziekt

“Intussen ben ik uitgeziekt, voel ik mij een heel stuk beter en verleg de focus naar de wegkoersen”, klinkt Wannes opgelucht. “Dat zal evenwel nog niet voor volgende zaterdag in het nabije Varsenare zijn, want daar ben ik nog niet klaar voor en voor eigen volk wil ik niet afgaan als een gieter. Ik mik vooral op het tweede weekend van mei met het kampioenschap van West-Vlaanderen aan De Haanse Vosseslag. Dat moet de opstart zijn van een opbouwende zomer in de aanloop naar mijn eerste campagne in het veld als belofte. Neen, ik geef de moed zeker niet op, ben er integendeel van overtuigd dat ik uit mijn beproevingen van de winter van 2017-2018 sterker zal komen.”