Van Aert klopt Van der Poel in Brugge

18/06/17 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:48

Wout van Aert (Veranda's Willems-Crelan) heeft zondag de eerste editie van de vernieuwde Elfstedenronde (1.1) op zijn naam geschreven. Na 216 kilometer tussen start- en aankomstplaats Brugge was Van Aert de snelste van een kopgroep. Hij bleef zijn Nederlandse collega-veldrijder Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) en Lawrence Naesen (WB Veranclassic) voor.

Van Aert klopt Van der Poel in Brugge

© BELGA

Een kopgroep van vijftien renners trok de finale in Brugge in. Van der Poel en Van Aert kregen daarin het gezelschap van Jens Keukeleire (Team Belgium), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Pieter Serry (Quick-Step), Frederik Backaert en Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen), Philipp Walsleben (Beobank-Corendon), Rob Ruijgh (Tarteletto), Alexander Krieger (Leopard), Lawrence Naesen en Olivier Pardini (WB Veranclassic), Antwan Tolhoek (Nederlandse selectie) en David Boucher (Pauwels Sauzen).

Van Aert klopt Van der Poel in Brugge

© BELGA

Ondanks enkele uitvalspogingen ging de groep sprinten voor de zege. De 22-jarige Van Aert begon helemaal achteraan, maar stak iedereen nog voorbij en won. De eveneens 22-jarige Van der Poel en de 24-jarige Naesen vervolledigden het jonge podium. Het was de eerste editie van de Elfstedenronde sinds 1989. Toen won Rudy Patry.

Van Aert klopt Van der Poel in Brugge

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Top 10:

1. Wout van Aert de 200 km in 4u24:41 (gem 45,337 km/u)

2. Mathieu van der Poel (Ned)

3. Lawrence Naesen

4. Alexander Krieger (Dui)

5. Jens Keukeleire

6. Tosh Van der Sande

7. Olivier Pardini

8. Frederik Backaert

9. Pieter Serry

10. Rob Ruijgh (Ned) op 0:04

Hieronder vind je de volledige uitslag:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!