Tuur Deprez verovert provinciale titel bij de beloften

Tuur Deprez wint PK Beloften in Bredene. © (Foto Coghe)
Redactie KW

In Bredene heeft Tuur Deprez de West-Vlaamse titel op de weg behaald. De Deerlijknaar van VL Technics-Experza-Abutriek toonde zich in barre weersomstandigheden de beste van een selecte kopgroep. Gilles Borra uit Keiem en John Ross Clauw uit Handzame vervolledigden het podium.

Tuur Deprez was één van de grote namen aan de start van dit provinciaal kampioenschap en was één van de aanstokers van de beslissende ontsnapping, samen met Jari Carpentier, Gauthier Vandevyvere en Matthias Vanoverberghe. Finaal vochten een tiental renners het uit voor de medailles. Uiteindelijk toonde Deprez zich in de slotkilometer sterker dan Borra en Clauw.

“Ik had me nochtans voorgenomen om me een tijdje gedeisd te houden”, lachte de Deerlijknaar na afloop. “In de finale zat er nog snee op, maar ook bij mij deed het pijn, hoor. Deze zege doet deugd. In Luik-Bastenaken-Luik zat ik mee in de kopgroep, maar kreeg ik met maagproblemen af te rekenen, omdat ik te veel eiwitten had gegeten. Ik ben dit seizoen gestart met het doel om prof te worden, maar voorlopig kan ik geen resultaten voorleggen. Hopelijk kan ik daar nog verandering in brengen. Dinsdag rijd ik het BK tijdrijden en daarna volgen de Ardense Pijl en de Vuelta al Bidasoa in Spaans Baskenland. Het is in zulke wedstrijden dat ik het moet doen.”

BK tijdrijden

Gilles Borra kon leven met zijn zilveren medaille, maar was uiteraard ook ontgoocheld. “Het ging nog vooruit met Deprez in de finale. Ik kon ook niet anders dan blijven rijden, want John Ross Clauw was op komst en ik wist dat hij een snellere eindsprint heeft. Ik moest wel doorrijden. Toch ben ik blij met deze prestatie. Woensdag in Ledegem kwam ik nog ten val, waardoor ik met twijfels aan de start verscheen. Eigenlijk was het vooral de bedoeling om goed te zijn op het BK tijdrijden, dat dinsdag plaatsvindt in Vresse-sur-Semois. We zullen zien… Daarna mik ik vooral op enkele rittenkoersen, zoals de Tour du Piémont Pyrénéen. Ik hoop op een selectie voor de Ronde van Aosta.”

Sterke blokken

John Ross Clauw vervolledigde het podium. “Ik was hier gestart om te winnen, maar finaal kan ik leven met brons. De sterke blokken van VL Technics en EFC waren er net iets te veel aan”, aldus de gewezen provinciaal kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen.”

(TV – Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier