Tieltse Renners houden op te bestaan

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Tom Vandenbussche

De Tieltse Rennersclub houdt na afloop van dit jaar ermee op te bestaan. Dat heeft het bestuur van de West-Vlaamse jeugdclub beslist. De Tieltse Renners zullen elf jaar in het peloton rondgereden hebben en telden heel wat beloftevolle jeugdrenners, onder wie Yves Lampaert en de betreurde Igor Decraene.

In een brief aan renners en ouders laat de Tieltse Rennersclub weten dat een meerderheid van het bestuur na een bestaan van elf jaar heeft beslist om na het wielerseizoen 2017 ermee te kappen. “We zijn bewust dat dit een enorme impact zal geven op de huidige actieve renners alsook op het Belgische jeugdwielrennen in het algemeen waarin we de voorbije jaren telkens op de voorgrond stonden met onze ploeg. We hebben fantastische successen gekend, maar we hebben samen ook allemaal erg diep gezeten”, aldus het bestuur, dat verwijst naar de drama’s van de overleden renners Igor Decraene, in 2013 als lid van de Tieltse Renners nog wereldkampioen tijdrijden bij de juniores in Firenze, en Matiz Vander Poorten.

Eigenheid

Tieltse Renners houden op te bestaan
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“De voorbije topjaren hebben wij, het bestuur, ook fouten gemaakt door mensen in de organisatie toe te laten die de eigenheid van de club wilden veranderen met alle gevolgen van dien. Het hield ons telkens wel niet tegen om verder te zetten. Uiteraard zijn er nog tal van andere redenen waarmee een wielerclub heden ten dage mee geconfronteerd wordt. Het nodige budget is daarbij de basis om alles leefbaar te maken. Alsook het vinden van gemotiveerd en bekwaam personeel en begeleiders die zich dag in, dag uit willen inzetten voor de actieve club, bleek de laatste jaren niet evident.”

Geen ruzie

Het bestuur van de Tieltse Renners benadrukt dat er geen ruzie of meningsverschillen aan de basis van de stopzetting liggen. “Door de jaren heen zijn we een echte vriendenbende geworden, samen met de ploegleiders, verzorgers en mecaniciens. Het gebrek aan vrije tijd is wel één van de oorzaken. Een ploeg runnen, zoals de Tieltse Renners, kunnen we en willen we ook niet aan 75 procent. Dat verdienen renners die onze clubkleuren verdedigen niet. zij moeten zich 100 procent gesteund voelen en dat kunnen wij de komende jaren niet garanderen. Daarnaast is het wielrennen, en vooral het jeugdwielrennen en de wielerbond, de laatste jaren zo veranderd dat wij als club telkens naar iedereens pijpen dienen te dansen zonder dat wij weinig tot geen inbreng hebben in alle genomen maatregelen.”

Tieltse Renners houden op te bestaan
© VDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier