Thuiskoers voor Roose in Langemark

Jens Roose hoopt zoveel mogelijk koersen uit te rijden. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jens Roose kent tot dusver geen topseizoen. De 15-jarige Langemarkenaar heeft het nog steeds moeilijk om zijn wedstrijden uit te rijden. Twee weken geleden slaagde hij daar wel in, dus kijkt de nieuweling al uit naar de komende koersen.

Jens Roose mag zich al sinds zijn achtste een wielrenner noemen. Begonnen in het veld, maar al snel schakelde hij over naar de weg. “Op aanraden van een vriend van mij”, vertelt de Langemarkenaar. “Het crossen vond ik ook wel leuk, maar op de weg amuseer ik mij meer. Jammer genoeg verliep het de laatste jaren wel niet zo vlot. Een paar jaar geleden ben ik eens zwaar gevallen op een borduur en sindsdien zit de schrik er toch een beetje in. Het gaat weliswaar de goede kant op, maar ik heb het nog steeds moeilijk om me goed weg te steken in het peloton. Ik verspeel veel te veel krachten waar het niet nodig is en dat betaal je natuurlijk cash in de wedstrijden.”

“Het is een mooie, maar harde sport. Dat heb ik ook dit seizoen ondervonden, maar ik geef de moed niet op. Twee weken terug kon ik uitrijden in Kuurne en ook vorige week ging het best goed in Moorslede-Slypskapelle. Dat motiveert mij om er deze zomer nog eens vol voor te gaan!”

Voldoende kansen

Daar komen alleszins nog voldoende kansen toe. Morgen krijgt de eerstejaarsnieuweling een uitgelezen mogelijkheid om een deugddoende prestatie neer te zetten. Met de kermiskoers in Langemark (Sint-Juliaan) krijgt hij een wedstrijd dichtbij huis voorgeschoteld.

“Dat zorgt wel voor extra motivatie”, knikt Jens. “Er zullen toch wat supporters en vrienden komen kijken. Ik heb er alvast veel zin in. Welke koersen ik daarna zal afwerken, weet ik nog niet. Ik ga het week per week bekijken en proberen om zoveel mogelijk uit te rijden.”

“Deze koers voor eigen volk zorgt wel voor extra motivatie. Er zullen toch wat supporters en vrienden komen kijken”

Aan inzet zal het alvast niet ontbreken bij de renner van Wielerteam Ieper. Bijna dagelijks kruipt de nieuweling op zijn fiets voor een stevig trainingsritje. “Ik neem meestal één rustdag per week. Soms eens twee. Het is ook wel handig dat ik tijdens mijn lesuren kan trainen”, lacht Jens.

“Ik zit aan het MSKA in Roeselare en heb daar gekozen voor de optie wielrennen. Op dinsdag trekken we er samen met de leerkracht op uit. Ofwel op de weg, ofwel op de piste. En deze zomer ga ik met mijn familie op reis naar het zuiden van Frankrijk en natuurlijk gaat ook mijn fiets mee. Samen met mijn stiefvader zal ik er de Franse bergen kunnen verkennen. Al zal ik op de top wel even moeten wachten op hem”, besluit Jens met een knipoog. (BVS)

Nieuwelingen in Langemark-Sint-Juliaan

Op kermiszaterdag 7 juli organiseert het feestcomité van Sint-Juliaan hun jaarlijkse wedstrijd voor nieuwelingen. Alle koersformaliteiten gebeuren vanaf 14 uur in de feesttent. De start is om 15 uur en de aankomst, in de nabijheid van de kermisattracties, wordt omstreeks 16.45 uur verwacht. Parcours (63 km of 10 ronden): Brugseweg, Peperstraat, Roeselarestraat, Hazewindstraat, St.-Juliaanstraat, OLV- straat, Zonnebekestraat, Brugseweg. (GVP)