Thibaut Dochy had overstap naar beloften lastiger verwacht

Thibaut Dochy. (Foto SB)
Stijn Moerman

Nadat Thibaut Dochy zijn tweede seizoen als junior gehypothekeerd zag na een barst in een tussenwervelschijf, voelt de 18-jarige Winkelnaar zich na een goede winter opnieuw in orde. Als eerstejaarsbelofte hoopt de renner van Illi Bikes CT Niel dit seizoen vooral veel bij te leren.

“Ik was vorig seizoen goed begonnen aan mijn tweede seizoen als junior, tot een val in Nokere de rest gehypothekeerd heeft”, blikt Thibaut Dochy (18) terug. “Ik liep er een barst in een tussenwervelschijf in mijn rug op, waardoor ik een maand aan de kant stond. Daarna heb ik nooit meer hetzelfde gevoel gehad als in de eerste koersen van het seizoen. Deze winter heb ik heel hard gewerkt en ik ondervind geen last meer aan mijn rug. Ik kan weer voluit koersen.”

Lekke band

“Of de overstap naar de beloften meevalt? Eerlijk gezegd had ik het lastiger verwacht. In de interclubs is het wel zwaar, maar in de kermiskoersen kan ik al mijn plan trekken. De voorbije weken heb ik wel mijn deel van de pech gehad. In de interclub in Handzame was ik mee met de eerste groep. Toen alles in waaiers getrokken werd, reed ik jammer genoeg lek. De volgwagens zaten op dat moment nog ver, waardoor het over en uit was voor mij. In Ichtegem was ik ook niet slecht bezig tot er een spaak uit mijn wiel was. Maar in Haringe finishte ik al op de 20ste plaats, waarmee ik heel tevreden ben”, aldus de Winkelnaar, die ook al aan de start van de interclub Brussel-Zepperen stond. “Op zo’n 10 km van de plaatselijke rondes moest ik de rest laten gaan, wat als eerstejaars in een van de eerste koersen van het seizoen zeker niet slecht was in zo’n grote wedstrijd.”

“In de interclubs is het wel zwaar, maar in de kermiskoersen kan ik al mijn plan trekken”

“Wat ik verwacht van dit seizoen? Niet veel. Als eerstejaars is het vooral de bedoeling om zoveel mogelijk bij te leren met het oog op volgend seizoen. Ik hoop zo snel mogelijk mee te kunnen koersen en voorin mee te draaien en dan zie ik wel wat er mogelijk is”, aldus Thibaut, die zijn beloftendebuut maakt in de kleuren van Illi Bikes CT Niel.

Vastgoedmakelaar

“Mijn trainer Jean-Pierre Turpyn zei dat het een heel goede ploeg zou zijn voor mij. De club legt me geen verplichtingen op en houdt rekening met mijn studies tot vastgoedmakelaar. De combinatie met het koersen valt momenteel dus heel goed mee. Ik heb nu zelfs meer vrije tijd dan in het middelbaar. Of ik naar bepaalde koersen uitkijk dit seizoen? De Ledegem Classic op zondag 15 april. Misschien neem ik nu maandag ook deel aan de beloftenkoers op De Vierkaven in Moorslede, maar het is nog afwachten of het in mijn trainingsschema past”, besluit Thibaut Dochy.