Staf Fieuw wil dit jaar eens winnen

© Foto Coghe
Redactie KW

Vorige zaterdag behaalde tweedejaarsjunior Staf Fieuw (17) een knappe negende plaats in Outrijve. Dit weekend wil de renner van CT Soenens-Booom zijn goede conditie tonen op de kasseien van de Guido Reybrouck Classic in Damme. “Ik droom ervan om dit seizoen eindelijk eens een wedstrijd te winnen”, aldus de Poelkapellenaar.

Staf Fieuw legde zijn basis voor deze goede conditie door in februari met zijn ploeg CT Soenens-Booom op stage naar Spanje te gaan. In de regio van Valencia deden ze in acht dagen rond de 900 kilometers en dat met bijna 12.000 hoogtemeters. “In Spanje was het ideaal trainen”, opent Staf. “De laatste dag was het zo’n mooi weer dat we zelfs in korte broek en korte mouwen rondreden. Ideaal voor de moraal. Twee dagen na onze de stage stond ik al aan de start van het clubkampioenschap in Meulebeke. Ik was nog niet volledig hersteld en het ging gewoon te rap. Toch was ik blij dat ik opnieuw wat wedstrijd-ritme kon opdoen.”

Sterk in Outrijve

“Het weekend erop in Vlamertinge ging het al beter en een week later reed ik een knappe wedstrijd in de interclub Zepperen-Zepperen. Ik werd er 65ste, maar er zat meer in. In de sprint liet ik mij wat wegduwen en zo verloor ik mijn kans op een dichte ereplaats. De conditie zat dan al goed, maar ik miste nog wat geluk om eens een goed resultaat te behalen.”

“Vorig weekend in Outrijve was het dan eindelijk zover. Ik had een enorm sterke dag en zelfs de regen kon mij niet deren. Niemand slaagde erin om weg te rijden en het werd een groepssprint waarin ik negende werd. Als ik mij in de sprint wat beter positioneer, kon ik zelfs dichter eindigen. Dat is nog een werkpuntje, maar ik ben enorm tevreden met het resultaat. Het geeft vertrouwen voor wat nog komen moet.”

Grenzen aftasten

Nu zondag wil Staf zijn goede conditie bewijzen op de kasseien in Moerkerke-Damme. Ze geven temperaturen rond het vriespunt uit en een stevig windje, maar dat deert Staf niet. “Zelfs al zou het regenen, dan moet je gewoon over die kasseien hé. Of je dat nu wilt of niet”, komt Staf al lachend tussen. “Voor de rest van het seizoen werk ik toe naar een aantal wedstrijden. Ik wil het goed doen in de interclubs en ik droom ervan om eindelijk eens een wedstrijd te winnen. Op stage merkte ik ook dat ik goed kan klimmen. Ik wil dus graag eens proeven van het klimwerk in het buitenland. Voor de rest blijf ik me gewoon inzetten. Ik tast graag mijn grenzen af en hopelijk volgen de resultaten dan ook.” (SD)