Senna Pattyn : “Ik leg mezelf nooit verwachtingen op”

Senna Pattyn. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Op zondag 15 april begint in Roesbrugge de strijd voor de opvolging van Sander Dekien op de erelijst van het Westhoekcriterium. Eén van de mogelijke kanshebbers is Senna Pattyn. “Ik heb een goeie winter achter de rug, maar dat is geen garantie op goede resultaten in het voorjaar.”

Deze tweedejaarsnieuweling uit Ieper erfde de wielermicrobe van opa Werner en vader Patrick. “Ik ben begonnen bij de 13-jarige aspiranten. Na een korte aanpassingsperiode kon ik me handhaven in de pelotons”, aldus de 15-jarige discipel van CT Soenens-Booom.

Zesde in eindstand

“Vorig jaar combineerde ik mijn eerste campagne bij de nieuwelingen met de koersen van het Westhoekcriterium. Een aanpak die met wisselend succes verliep. Een vierde stek in Sint-Jan-ter-Biezen was mijn beste resultaat in het WHC. Uiteindelijk was ik zesde in de eindstand en legde ik beslag op de tweede prijs in het jongerenklassement. Resultaten die me tevreden stemden.”

“Mijn opa en mijn pa geven me regelmatig tips en bespreken soms mijn prestaties, maar de trainingen doe ik liever op mijn eigen manier. Het voornaamste werkpunt tijdens de trainingen is het beantwoorden van de demarrages en het zelf plaatsen van tempoversnellingen”, vervolgt Senna. “Ik hoop dat ik daarvan geen last meer zal hebben in de komende koersen.”

Materiaalpech

“In elk geval heb ik een goeie winter achter de rug. Wat in mijn geval nog geen garantie is op goeie resultaten in het voorjaar. Ik werd de jongste weken immers gedwarsboomd door materiaalpech. In de voorbije nieuwelingenkoersen draaide het crankstel telkens los. Mijn fiets werd naar de fabriek opgestuurd zodat ik de trainingen voorlopig afwerk met de reservefiets.”

“Wat ik er dit jaar van verwacht? Grote druk leg ik mezelf nooit op. Ik hoop natuurlijk een ritzege te behalen in het Westhoekcriterium en behoorlijk te presteren bij de nieuwelingen. Meer kan ik er niet over vertellen. Veel hangt af van de sterkte van mijn tegenstanders. We zullen wel zien hoe alles verloopt”, besluit de Ieperling die les volgt op de houtafdeling van het VTI. (Gilbert Vandromme)

Op zondag 15 april organiseren voorzitter Wilfried Decaesteker, secretaris Tania Decaesteker en bestuurslid Andy Schacht de openingskoers van het 64ste Westhoekcriterium. Alle koersformaliteiten gebeuren vanaf 15 uur in ‘t Christen Volkshuis. De start is om 16 uur en de aankomst wordt omstreeks 17.40 uur verwacht. Parcours (57 km of 10 ronden) : Prof. Rubbrechtstraat, Waaienburgseweg, Lindestraat, Korte Lindestraat, Waaienburgseweg, Molenwalstraat, Weggevoerdenstraat, Prof. Rubbrechtstraat.