Rune Thoré triomfeert bij eerstejaars nieuwelingen in De Haan

© Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Rune Thoré heeft zaterdagmiddag de wielerwedstrijd voor de eerstejaars nieuwelingen in De Haan gewonnen.

De stevige wind zorgde aan de kust voor een uitputtingsslag bij de eerstejaars. Nog voor halfkoers zorgden vier favorieten voor de titel voor de beslissende ontsnapping: Rune Thoré (Wielerteam Ieper) uit Reningelst, Robin Orins (Zannata-Galloo CT Menen) uit Heestert, Lucas Dewachter (Zannata-Galloo CT Menen) uit Moorsele en Lars Van Ryckeghem (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) uit Aartrijke.

Hun voorsprong op het fel uitgedunde peloton werd nooit groot, maar bleek finaal voldoende. In de slotronde moest Van Ryckeghem, afgelopen maandag in Anzegem nog voor de Belgische titel in het tijdrijden, afhaken. In een langgerekte spurt toonde Thoré, in 2016 als 14-jarige aspirant al goed voor provinciaal goud in het tijdrijden en de wegrit, zich sneller dan de ploegmaats Orins en Dewachter.

Snelste van de kopgroep

“Door de wind was het heel zwaar”, vertelt Thoré, die dit jaar meteen de eerste koers van het seizoen in Dottenijs won. “Met zijn vieren hebben we goed rondgedraaid. Echte slepers zaten er niet bij. We waren mekaar goed waard en zelf heb ik niet proberen weg te rijden. Ik voelde me de snelste van de kopgroep, maar met Verbeeck en Orins, beiden in goeden doen, weet je natuurlijk nooit. Ik wilde me niet laten verrassen en ben van ver aangegaan. Dat bleek voldoende voor de zege. Op een bepaalde wedstrijd focus ik me niet. Ik probeer zoveel mogelijk regelmaat na te streven.”

Orins kon leven met zijn zilveren plak. “Ik voelde me goed, maar oké, het is wat het is. Misschien zat er iets meer in, want ik liet me in de sprint verrassen. Maar ik klaag zeker niet. Ik ben heel tevreden met mijn overstap naar de nieuwelingen. Ik heb de overstap goed verteerd. Ook de komende weken concentreer ik me op enkele grote afspraken, zoals de Topcompetitie.”

Overschot

Dewachter, de jongere broer van belofte Aaron, was dus goed voor brons. “In het begin van de koers voelde ik me niet goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, vlotte het almaar beter. Op het einde was Rune net iets beter. Hij had dat tikkeltje meer overschot. In de laatste kilometers heb ik nog geprobeerd, maar het mocht niet zijn. Mijn volgend doel? Ik wil in elke koers zo goed mogelijk voor de dag komen.”

Top tien:

1. Thoré Rune

2. Orins Robin

3. Dewachter Lucas

4. Castelain Nathan

5. Stalpaert Lawrence

6. Lauryssen Yorben

7. Demuynck Arno

8. Galle Marlo

9. Debruyne Ramses

10. Vromanne Alexis

(TV – foto Coghe)

Bekijk hieronder de volledige uitslag.

Uitslag_nieuwelingen_De Haan.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier