Rune Thoré trekt naar Avia-Rudyco-Janatrans CT

Rune Thoré. (Foto a-Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De 15-jarige Rune Thoré toonde zich in 2017 één van de betere West-Vlamingen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Zijn provinciale titel is daar natuurlijk het beste bewijs van, maar ook de rest van zijn seizoen mag gezien worden. Dit jaar wil hij opnieuw een stap hogerop zetten en zijn nieuwe ploeg Avia-Rudyco-Janatrans CT moet hem erbij helpen.

De 15-jarige Rune Thoré kwam met behoorlijk wat adelbrieven over van de aspiranten en trok die lijn gewoon door in zijn eerste maanden als nieuweling. Hij won de kermiskoers van Heestert, behaalde zilver op het PK tijdrijden bij de eerstejaars en kroonde zich tot West-Vlaams kampioen op de weg. Daardoor mocht hij de rest van het seizoen met de blauw-gele strepen op zijn shirt rondrijden. Iets waar de Reningelstenaar met trots op terugkijkt.”

Ik train nu iets gerichter en dat moet me opnieuw een tikkeltje sterker maken in de koers

“Ik denk dat ik vooral over mijn voorjaar niet kan klagen”, blikt de nieuweling terug op het vorige seizoen. “Met de provinciale titel als hoogtepunt. Jammer genoeg word ik kort daarna aangereden op training, waardoor ik even out was. Ik had gehoopt om er na een maand terug te staan, maar het duurde toch iets langer vooraleer ik dat goede gevoel opnieuw te pakken kreeg. Uiteindelijk kwam ik wel terug boven water en behaalde ik in het najaar nog enkele ereplaatsen, maar ik had graag nog eens willen juichen in mijn kampioenentrui.”

Professioneler team

Die derde nieuwelingenzege zal dus dit jaar moeten volgen. Rune Thoré maakte deze winter de overstap van Wielerteam Ieper naar het Oost-Vlaamse Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team. Bij die ploeg hoopt hij zijn progressie te kunnen verderzetten.

“Ik voelde me heel goed bij WT Ieper, maar ik vond dit een mooie kans om een stap hogerop te zetten. Het gaat er hier allemaal iets professioneler aan toe. Zo werkt de ploeg samen met een vaste trainer en die is me deze winter beginnen te begeleiden. Ik train nu iets gerichter en er zit meer variatie in mijn schema’s. Dat moet me opnieuw een tikkeltje sterker maken in de koers. Het is de bedoeling dat ik dit jaar ook in de grotere wedstrijden kan meestrijden voor de zege. Daarnaast worden ook de tijdritten een belangrijk doel.”

De West-Vlaamse kampioen is duidelijk opgetogen met zijn nieuwe ploeg. “We beschikken toch over een aantal sterke jongens. Ik ken nog niet iedereen, maar dat zal wel komen. Onze stage in de krokusvakantie zal daar alvast bij helpen. Ik verwacht dat het in Spanje aangenamer trainen zal zijn dan hier”, knipoogt de leerling houtbewerking aan het Poperingse VTI. (BVS)