Robin Orins staat voor overdrukke koersweken

Robin Orins rijgt de zeges en podiumplaatsen aaneen. In WestSprint bouwde hij intussen een heel ruime voorsprong uit. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Het gaat uitstekend met Robin Orins, dank u! Afgelopen week was hij met de nieuwe bondscoach Dirk Onghena op stage in Gent met onder andere Siebe Deweirdt, Stijn Van Looveren, Wout Van Hamme, Lars Van Ryckeghem, Obi Vidts…

Robin heeft inmiddels vier (regionale) zegestreepjes achter zijn naam, opgelijst met twee podiumplaatsen in Nederland-se topkoersen. Die successen deden deugd na een zegeloos 2017, waarover hij zich overigens niet al te druk maakte. “In de Omloop van de Braakman van en naar Philippine waren er elf kasseistroken, op de eerste kwam hij al ten val, beter daar dan op de laatste”, zucht papa Kris. “Inmiddels waren er 45 weggereden uit het 150-koppige peloton. Robin kwam na een helse achtervolging mee voorin vanaf de vierde strook. Hij kon zich dus tijdig herzetten voor een sterke finale, waarin een ontsnapte Nederlander ei zo na nog werd bijgehaald. Robin moest het in de spurt voor de tweede plaats afleggen tegen Siebe Deweirdt.”

“Voor het PK tijdrijden over 7 km kon Robin zich niet opladen, maar dat zet hij wel recht in de nationale tijdrit van Chimay en het BK tijdrijden in Vresse-sur-Semois”

“De week daarop in de Omloop van Noord-West Overijssel van en naar Genemuiden brak het peloton door een massaval meteen in twee stukken”, vervolgt Kris. “Robin had zich net voorin genesteld nadat hij als één van de laatsten aan de start stond. Het leverde een tweede plaats op aan het einde van een koers met een gemiddelde van bijna 42 km per uur.”

Mindere tijdrit

Robin deed het tussendoor minder goed in het kampioenschap van West-Vlaanderen tijdrijden in Ruddervoorde, waar hij slechts vierde werd. “Robin kon zich voor die korte afstand van nog geen zeven kilometer niet opladen en in combinatie met een mindere dag moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. Geen zweem van ontgoocheling ging daarmee gepaard. Dat zet hij wel recht in de nationale tijdrit van Chimay (op zaterdag 21 april, red.) en bovenal in het kampioenschap van België in Vresse-sur-Meuse (op dinsdag 1 mei, red.). Op beide locaties zullen de afstand en de selectiviteit hem veel beter uitkomen.”

“Fysieke vermoeidheid is veel minder slopend dan mentale. Rust en heroplading bieden altijd soelaas. Robin is er intussen al vertrouwd mee

“Eerst is er komende zaterdag nog de nieuwe interclub van Chimay, met eerst een lus van 35 km waarna drie lokale ronden van 11 km volgen, bezaaid met enkele stevige hellingen. Daags nadien is er in Vézin de eerste manche van de Topcompetitie, waarvan Robin een hoofddoel heeft gemaakt.”

Speelse aanpak

“Er komt inderdaad een drukke periode aan met aansluitend ook het wegkampioenschap van West-Vlaanderen (op zaterdag 5 mei in De Panne, red.) en aansluitend de Tour de Himmelfart in Denemarken, maar vergis u niet: het zal Robin niet slopen, omdat hij het nog steeds speels aanpakt en zo willen wij het zolang mogelijk houden. Fysieke vermoeidheid is veel minder slopend dan mentale. Rust en heroplading bieden altijd soelaas. Robin is er intussen al vertrouwd mee.” (BCA)