Nieuweling Jonas Benoit blijft gestaag aan de weg timmeren

Jonas Benoit rijdt het liefst zware koersen, maar haalt zijn neus niet op voor wedstrijden in de buurt. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jonas Benoit (16) is tevreden over zijn progressie. “Ik ben sterker geworden, waardoor ik meer kan aanvallen”, zegt de tweedejaarsnieuweling van CT Soenens-Booom.

Zondag kwam Jonas Benoit nog als negende over de finish in Hooglede. Eerder dit seizoen behaalde hij ook al een zesde plaats in Zwevegem en een zevende stek in Lendelede. “Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik ben in principe tevreden over mijn eerste seizoensluik. Alleen mijn provinciaal kampioenschap viel tegen. Ik werd er door tegenslag afgeremd, waardoor ik slechts 26ste werd.”

“Ik wil mijn grenzen bergop aftasten”

Vooral op lastige trajecten weet de Ooigemnaar zich te onderscheiden. “Ik kan vrij goed bergop rijden. Dat ondervond ik tijdens de ploegstage in Spanje. Dat oefenkamp was een mooie ervaring. Ik heb er heel wat geleerd. Nu en dan ga ik buiten de provincie koersen. In Wallonië kan ik omlopen op mijn maat vinden. Al haal ik ook mijn neus niet op voor koersen in mijn onmiddellijke buurt.”

“Ik train nog niet specifiek op klimmen. Soms trek ik naar de Tiegemberg, maar dat is het dan. Youri Bultynck stippelt mijn oefenschema’s uit. Ik voel me goed bij zijn aanpak en ik merk dat ik dit seizoen een stap voorwaarts gezet heb. Jammer dat de Omloop van de Maasvallei niet doorgaat. Ik had graag mijn klimmersbenen eens getest in die interclub.”

Examens voorrang

De komende weken moet Jonas Benoit het kalmer aan doen. “De examens staan voor de deur”, verklaart de leerling economie aan het Heilig-Hartcollege van Waregem. “Het is niet simpel om mijn sport te combineren met mijn studie, maar momenteel lukt het wel nog. In de examenperiode train ik enkel tijdens het weekend. Ik haspel dan ritjes van twee, drie uur af. Tijdens de week gaat al mijn aandacht uit naar mijn studieboeken.”

“Ik kijk al uit naar de vakantieperiode, die slechts uit twee dingen zal bestaan: trainen en koersen. Vorig jaar heb ik goed gepresteerd in de zomer. Na een moeizame seizoensstart werd ik alsmaar beter. Hopelijk herhaalt dat scenario zich. Ik voel me alleszins goed. Na de examens zal ik er opnieuw met volle moed tegenaan gaan. Ik hoop een heel regelmatige tweede seizoenshelft neer te zetten. Mijn bedoeling is om nu en dan eens in de buurt van Namen te gaan koersen. Daar wil ik mijn grenzen bergop verder aftasten”, aldus nog Jonas Benoit. (MVH)