Nieuweling Jari Meersman heeft een grote stap vooruitgezet

Jari Meersman. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Jari Meersman (16) is bezig aan een prima seizoen en dat heeft hij te danken door deze winter op de piste te gaan rijden. “Ik heb er heel veel bijgeleerd”, aldus de nieuweling van de Molenspurters Meulebeke.

Afgelopen zondag behaalde Jari Meersman de 18de plaats in Kuurne, waarmee hij nogmaals zijn progressie bevestigt. “De voorbije jaren had ik het moeilijk om het peloton te volgen, maar dit seizoen gaat het heel goed”, steekt de 16-jarige nieuweling van wal. “Ik denk dat dat vooral komt doordat ik deze winter op de piste heb gereden. Ik heb er heel veel bijgeleerd. Het was alvast heel goed voor mijn ontwikkeling als wielrenner, want dit seizoen kan ik wel mijn mannetje staan in het peloton.”

“Ik eindigde dit jaar al verschillende keren in de top 20”

“Nadat ik eerder dit seizoen al 15de werd in Lendelede en twee weken terug 16de voor eigen volk in Meulebeke slaagde ik er zondag in om 18de te worden in de sprint in Kuurne. En dat was toch wel een van de lastigste koersen die ik dit seizoen gereden heb. Ik heb er af en toe op kop gereden en kon vlot volgen, net als de week ervoor. De conditie is dus in orde. Of ik een sprinter ben? Ik ben zeker niet traag, maar zondag had ik al enkele inspanningen moeten leveren om voorin te geraken. Daardoor was het niet mijn allerbeste sprint, maar ik mag niet klagen met het resultaat.”

Gianni Meersman

Voor de Meulebekenaar is het zijn vierde seizoen in het wielrennen. “Ik heb altijd willen koersen, want ik keek op naar Gianni Meersman, de neef van mijn vader Kenny. Toen ik een jaar of 12 was zijn we beginnen kijken voor een fiets en als 13-jarige reed ik mijn eerste koersen bij de aspiranten. Dat was niet meteen een succes, want na een paar ronden was het meestal afgelopen. Maar beetje per beetje gaat het beter”, aldus Jari Meersman.

“Hopelijk kan ik deze vorm de komende maanden doortrekken en nog een paar mooie wedstrijden afwerken”

De nieuweling van de Molenspurters Meulebeke hoopt zijn goede lijn nu door te trekken in de zomermaanden. “Mijn doel was dit seizoen om mee te kunnen in de groep en dat lukt al aardig. Hopelijk kan ik deze vorm de komende maanden doortrekken en nog een paar mooie wedstrijden afwerken. Maar ik plak er geen plaats op. Ik zal in iedere wedstrijd het beste van mezelf geven en dan zie ik wel waar ik eindig”, besluit Jari, die naar de sportschool in Brugge gaat. “Maar niet de optie wielrennen. Ik volg de algemene richting. Al maakt dat het soms zwaar om alles te combineren met de koers, zeker als je veel atletiektrainingen hebt.” (SM)