Nathan Decuypere wint Nederlandse interclub

Nathan Decuypere. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De 17-jarige Nathan Decuypere schreef zaterdag de Arno Wallaard Memorial in Nederland op zijn naam. In de slotfase ging de Wervikzaan op en over zijn laatste tegenstander. “Ik kon het niet geloven”, aldus de junior van CT Soenens-Booom.

De ontlading was enorm toen Decuypere de finish overschreed. “Al mijn frustraties moesten eruit”, zegt de tweedejaarsjunior van CT Soenens-Booom. “Mijn uitslagen waren de weken voordien niet goed geweest. Sommigen vroegen zich af waar ik zat. En zeggen dat ik een goede conditie had. Maar er zat altijd wel iets tegen.”

“Al mijn frustraties moesten eruit, want ondanks een goede conditie waren de uitslagen niet goed”

De Wervikzaan kreeg de zege niet op een presenteerblaadje. “Het tempo lag meteen hoog. In de beginfase werd geprobeerd om waaiers te vormen, maar door het gebrek aan wind bleek dat niet mogelijk te zijn. Nadat mijn Nederlandse ploegmaat Bas van Belle het tussensprintklassement had gewonnen, trok ik op goed 40 kilometer van de finish in de aanval. De Nederlander Wessel Verschueren sprong mee en nadien kwamen nog drie Nederlanders aansluiten.”

Ploeg en school danken

“We draaiden goed rond. Onze voorsprong liep op tot 35 tellen, maar op het plaatselijke circuit kwam het peloton opzetten. Met nog vijf kilometer voor de boeg staken de wagens ons voorbij. We wisten dat ons liedje bijna uit was. Bij het ingaan van de laatste kilometer demarreerde Wessel Krul (die derde werd in de interclub in Damme-Moerkerke, red.). Ik moest een kloof van 50 meter dichten. Op 300 meter van het einde kwam ik bij mijn tegenstander. Ik trok vol door en reed solo naar de zege. Wat een moment!”

“Ik heb veel te danken aan mijn ploeg. Al mijn teamgenoten hebben zich goed geweerd. We zijn een hechte groep”

“Ik heb veel te danken aan mijn ploeg. Al mijn teamgenoten hebben zich goed geweerd. We zijn een hechte groep. En ik moet ook het VTI van Menen bedanken. Omdat de wedstrijd zaterdag in alle vroegte begon, moest ik al op vrijdag afreizen. Van de schooldirectie mocht ik vervroegd de schoolbanken verlaten.”

Milaan-Sanremo

“Hopelijk ben ik nu gelanceerd voor de rest van het seizoen. Mijn focus zit goed. En mijn conditie zit in de lift. Dit weekend betwist ik met mijn ploeg de junioresversie van Milaan-Sanremo. De week nadien kan ik als gastrenner aantreden in een Spaanse wedstrijd. Ik heb alleszins vertrouwen getankt met deze zege in Nederland, vooral door de manier waarop ik de wedstrijd naar mijn hand kon zetten. De voorbije jaren eindigde de Arno Wallaard Memorial telkens op een massaspurt. Dit keer bleek de aanval de juiste tactiek te zijn. Het was een harde koers. We haalden een gemiddelde snelheid van 44 kilometer per uur.”

“Dit weekend betwist ik met mijn ploeg de junioresversie van Milaan-Sanremo. De week nadien kan ik als gastrenner aantreden in een Spaanse wedstrijd. Hopelijk ben ik nu gelanceerd”

Maandagavond kreeg Decuypere nog meer goed nieuws te horen. “Van bondscoach Carlo Bomans mag ik nog de klimstage met de nationale ploeg in de Vogezen na mijn koers in Spanje toevoegen aan mijn programma.” (MVH)