Mooi deelnemersveld en mooi weer maken van 1 meikoers in Tielt een succes

Er was veel belangstelling voor de 1 meikoers in Tielt. © WM
Redactie KW

Arne Chevrolet en Simon Depraetere wonnen dinsdag elk hun wedstrijd in Tielt.

Op dinsdag 1 mei werd in Tielt de Memorial Stefaan Huygelier Dynamic Body/Dewaele Vastgoed Wielertoeristenwedstrijd Inofec Kampioenschap van Tielt gereden.

De wedstrijd startte met de recreantenkoers, waarbij de 22 deelnemende renners elk 10 ronden te verwerken kregen waarvan er 4 gecontroleerd verreden werden achter de wagen. In het vrije moment van de koers wist Arne Chevrolet zo goed als onmiddellijk een kloof te slaan en zijn voorsprong gedurende de 6 daaropvolgende ronden vast te houden.

Hij mocht bij het vallen van de zwart-witgeblokte finishvlag zich niet alleen favoriet, maar ook de verdiende winnaar noemen. Het podium werd vervolledigd door Alain Debie en Kevin Spiessens, die respectievelijk tweede en derde werden.

Ook Gentlemens aan de start

Kort de huldiging van de drie winnaars was het tijd voor de Gentlemenskoers met een 80-tal deelnemers. Vroeg in de wedstrijd wist een kopgroep van 4 renners een kloof te slaan op het achtervolgende peloton.

Na 18 ronden ofwel 68,4 km koersen aan een gemiddelde snelheid van 39,24 km/u was de kopgroep herleid tot 3 renners, waarvan Simon Depraetere de spurt won voor de eerste plaats, met in zijn kielszog respectievelijk Bjorn en Dieter Moerkerke.

Bij de +40-jarigen was de winst voor Bjorn Moerkerke voor Wouter Vanden Berghe en Frank Vanassche. Bij de -40-jarigen haalde Simon Depraetere het voor Dieter Moerkerke en Gianni Decleir.

(WM)

Uitslag Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier