Milan Casier terug na jaar afwezigheid

Milan Casier. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Vorig jaar in mei sloeg het noodlot toe voor Milan Casier. De 16-jarige Hoogledenaar ging op school door zijn knie in het verspringen en moest onder het mes. Na een revalidatie van bijna een jaar is de junior van CT Luc Wallays-JRR opnieuw in het peloton terug te vinden.

“Op vrijdag 5 mei van vorig jaar ging ik tijdens de turnles door mijn knie in het verspringen”, herinnert Milan Casier (16) zich alles nog goed. “Er volgde een operatie en tot september mocht ik geen fiets aanraken. Daarna begon ik terug op te bouwen, maar niet veel later traden er complicaties op. Problemen met de hamstrings zorgden ervoor dat ik voor de rest van het jaar aan de kant stond. Pas na Nieuwjaar mocht ik opnieuw beginnen fietsen. Het was echt van nul herbeginnen. Het is een lastige periode geweest, want ik koers heel graag en kon al die tijd niets doen.”

Enorm lastig

Ondertussen is alle leed achter de rug en hervatte de Hoogledenaar de competitie op zaterdag 10 maart in Outrijve. Vervolgens werd hij 70ste in Kachtem en 18de in Werken. “Het was enorm plezant om opnieuw te kunnen koersen. Het was enorm lastig, maar het voornaamste was dat ik geen pijn meer voelde. Een enorme opluchting.”

“Pas als ik weer 100 procent ben, zal ik zien wat er mogelijk is”

“Ik mankeer nog heel wat koersritme na een jaar zonder wedstrijden, maar in Werken heb ik toch al een goede koers gereden. Al was ik er eigenlijk 13de in plaats van 18de. Maar ik had mijn transponder verkeerd geïnstalleerd op mijn fiets. Ik had daar nog nooit mee gekoerst en ze zeiden dat die alleen was om de snelheid te meten. Daarom had ik het achteraan op mijn fiets gezet, waardoor ik in de sprint vijf plaatsen verloor op de renners rond mij die hun transponder vooraan geïnstalleerd hadden”, lacht Milan, die vorig weekend in Westkerke aan de start kwam, maar al na 3 km lek reed.

PK in De Haan

Door zijn lange inactiviteit liggen de ambities niet al te hoog voor dit seizoen. “Mijn eerste doel is om mijn koersen uit te rijden. Pas als ik weer 100 procent ben, zal ik zien wat er mogelijk is. Het komt er nu vooral op neer om ritme op te doen. Volgend seizoen telt het voor mij. Al hoop ik dit jaar tegen het provinciaal kampioenschap in De Haan weer wat op niveau te koersen”, besluit de leerling houtbewerking aan het VTI in Roeselare.