Mauro Verleyen wil zoveel mogelijk ervaring opdoen

Mauro Verleyen focust op de Ronde van Oost-Vlaanderen, een vijfdaagse voor beloften. (Foto JV)
Redactie KW

Deerlijkenaar Mauro Verleyen is bezig aan zijn eerste jaar bij de beloften. De renner van ILLI-Bikes Cycling Team won als tweedejaarsjunior een wedstrijd in het regionale circuit in Leuze-en-Hainaut. Hij werd ook derde in Escanaffles en vierde in Dadizele. De komende weken bereidt Mauro zich voor op zijn eerste vijfdaagse, de Ronde van Oost-Vlaanderen.

“Mijn debuut bij de beloften verloopt redelijk goed. Het is met ups en downs, maar ik mag niet klagen. Ik probeer altijd mee te koersen en dat gaat mij wel goed af. Ook al zijn de elite wat sterker, ik meng me in de debatten.”

“De laatste tijd moet ik jammer genoeg met veel pech afrekenen. Zowel in Westrozebeke als in Deinze was ik betrokken in een valpartij. Maar ik geef niet op”, klinkt de eerstejaarsbelofte strijdvaardig.

“De laatste tijd moet ik jammer genoeg met veel pech afrekenen. Maar ik geef niet op”

“Dit seizoen sukkelde ik ook al eens met een ijzertekort en heb ik last van een allergie aan de pollen. Niet gemakkelijk met het warme weer. Zoals de meeste eerstejaars zie ik het eerste seizoen bij de beloften als een leerjaar en wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen.”

Het grotere werk

“Het grotere werk ligt me beter dan de kermiskoersen eerlijk gezegd. Ik kan me beter plaatsen en de langere afstand is ook in mijn voordeel. In de voorjaarsklassieker voor beloften Brussel-Opwijk behaalde ik een 64ste plaats in een kwalitatief deelnemersveld. Aan Romsée-Stavelot-Romsée, een UCI 1.12 klimkoers in juni, houd ik ook een goed gevoel over. Bergop kan ik me tonen. Vorig jaar bij de juniores werd ik 13de in de Beker van België-manche in Jemeppe op een uitdagend parcours”, blikt Mauro tevreden terug.

Mauro Verleyen wil zoveel mogelijk ervaring opdoen
© VDB

“Aan de kermiskoers in eigen Deerlijk op dinsdag 7 augustus kan ik niet meedoen doordat ik op vakantie ben. Het BK in Stabroek laat ik hierdoor ook links liggen. Bovendien ligt het vlakke parcours me niet echt.”

Goede eindnotering

“Ik focus me volledig op de Ronde van Oost-Vlaanderen, een vijfdaagse voor beloften. Een groot doel voor mij dit jaar. Vooral in de golvende ritten zal het klassement gemaakt worden. Ik wil voor een goede eindnotering gaan. Wat ik daarna rijd, weet ik nog niet.”

“Ik focus me volledig op de Ronde van Oost-Vlaanderen, een vijfdaagse voor beloften. Een groot doel voor mij dit jaar”

“Momenteel is mijn beste uitslag een zestiende plek in het Henegouwse Komen. Ik hoop om dit nog te verbeteren. Een toptienplek zou mooi zijn”, sluit de zoon van Dieter Verleyen – ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de juniores in 1994 – af. (JV)

Dinsdag koers in Deerlijk

Elite zonder contract en beloften in Deerlijk. Dinsdag 7 augustus. Organisatie: Deerlijk Koerse. Inschrijving vanaf 13.15 uur in Sportcentrum, Hoogstraat, 13. Start om 15 uur, aankomst rond 17.50 uur. Parcours (117,6 km, verdeeld over 21 ronden): Hoogstraat, Harelbekestraat, Schoolstraat, St. Rochusstraat, Hazewindstraat, Vichtestraat, Breestraat, Waregemstraat, Hoogstraat. (VW)