Mathias Vandenborre wint in de spurt bij nieuwelingen in Torhout

© JS
Redactie KW

Mooi weer en 74 renners aan de start van de wielerwedstrijd voor nieuwelingen op zondag 14 mei op de wijk ‘t Rozeveld in Torhout. Mathias Vandenborre uit Ingelmunster spurtte zich naar zijn derde seizoenszege.

De organiserende wielerclub De Rozeveldvrienden en het aanwezige publiek zagen een ware slijtageslag. Na halfweg koers was al bijna de helft van de renners uit de wedstrijd verdwenen. Er werd dan ook snel gereden en de eerste warmte maakte de 67,5 km lange wedstrijd lastig. Op twee ronden van het einde probeerde Jasper Dejaegher nog wel te ontsnappen, maar dat feest ging niet door. Het werd een pelotonspurt op het scherp van de snee. Overtuigend gewonnen door Mathias Vandenborre, meteen zijn derde overwinning van het jaar.

Even consternatie aan de meet, toen Tibo Wallyn uit Zaventem, die tweede geworden was, van pure ontgoocheling totaal instortte en ook letterlijk op de grond viel. Het Rode Kruis werd er bijgehaald, maar de renner bleek enkel uitgeput en gedesillusioneerd te zijn. Hij kon snel weer opgepept worden.

De top tien in Torhout:

1. Mathias Vandenborre 67,5 kilometer in 1u46’32”

2. Tibo Wallyn z.t.

3. Diel Vergote z.t.

4. Aaron Verstraete z.t.

5. Pieter De Groof (NED) z.t.

6. Angel Deckers z.t.

7. Yente Peirens z.t.

8. Bjarne Pieters z.t.

9. Cedric Verhelle z.t.

10. Lawrence Stalpaert z.t.

De volledige uitslag vindt u hieronder.

(JS)

torhout nieuwelingen.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier