Mathias Vandenborre derde in katjeskoers voor nieuwelingen

We zien het podium bij de nieuwelingen met winnaar Thomas De Pestel (midden), tweede werd Jarne Van Dyck (links) voor Mathias Vandenborre (rechts). © VDB VDB
Redactie KW

Thomas De Pestel heeft de katjeskoers voor nieuwelingen gewonnen. West-Vlaming Mathias Vandenborre van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare werd derde.

Rond 13.15 uur stonden de nieuwelingen op de Grote Markt van Ieper klaar voor hun katjeskoers. De renners moesten tijdens deze openingsmanche van de beker van België net geen 60 km verdeeld over vier plaatselijke ronden afwerken. Al vanaf de eerste ronde kon een groep van vier renners, waaronder Alex Vandenbulcke, zich van het peloton afscheiden. Maximaal haalden ze een voorsprong van 50 seconden. Vanuit het peloton kwamen er wel enkele tegenaanvallen, maar zonder succes. Op 9 kilometer van de meet volgde dan een algemene hergroepering. In de slotkilometers vielen Thomas De Pestel en Jarne Van Dyck aan en zo konden ze onder elkaar uitmaken wie er zou winnen. De Pestel haalde het uiteindelijk voor Van Dyck. West-Vlaming Mathias Vandenborre won 14 seconden later de pelotonspurt.

“Nadat de eerste ontgoocheling verwerkt was, kon ik mijn prestatie wel naar waarde schatten”, blikt Mathias Vandenborre terug. “Ik had heel de wedstrijd een goed gevoel. Ook mijn ploegmaten probeerden mij waar nodig bij te staan. Het is altijd speciaal om in eigen streek te rijden. Er waren veel supporters aanwezig en al deze aanmoedigingen deden deugd. Het parcours in en rond Ieper was zeker geslaagd. We reden heel de tijd over brede wegen. Ook de slotkilometer van iedere plaatselijke ronde was speciaal. Eerst reden we onder de Menenpoort en dan die sprint op de kinderkopjes. Kippenvel gewoon.” (SD)

Hieronder vind je de volledige uitslag.

Nieuwelingen_Ieper.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier