Leontine Farazijn is klaar voor een belangrijk weekend

Leontine Farazijn. (GF) © BERNARD CALLENS
Redactie KW

Het gaat goed voor de 16-jarige Leontine Farazijn, bezig aan haar eerste koersmaanden. Hoewel ze nog steeds aan het bijleren is, behaalde de tweedejaarsnieuwelinge toch al enkele toptienplaatsen. Daarmee lijkt de Boezingse klaar voor het komende weekend waarin twee mooie wedstrijden op het programma staan: het PK in Ruddervoorde-Baliebrugge en de kermiskoers in eigen Boezinge.

“Ik kan inderdaad niet klagen”, knikt Leontine. “Het gaat elke koers beter en ik heb al veel bijgeleerd. Hoe ik in het peloton moet rijden, hoe ik mijn krachten moet indelen… Er blijven natuurlijk nog werkpuntjes. Zo rijd ik soms nog te veel in de wind en ook aan mijn klimvermogen kan nog wat geschaafd worden. Maar met mijn resultaten van de afgelopen maanden (onder andere vier keer top tien) ben ik alvast heel tevreden. Dat motiveert me voor de rest van het seizoen. Nu ik weet wat ik kan, ga ik elke koers voor top tien.”

“Met Boezinge en het PK staan twee mooie koersen voor de deur. Ik ga me telkens volledig geven en dan zien waar ik uitkom”

Het zijn ambitieuze woorden van de dochter van ex-prof Peter en zus van Maxime Farazijn. Woorden die ze dit weekend twee keer wil waarmaken. “Er staan twee mooie koersen voor de deur”, beseft de tweedejaarsnieuwelinge uit Boezinge. “Met op zaterdag het provinciaal kampioenschap en op zondag een thuiskoers. Ik ga me telkens volledig geven en dan zien waar ik uitkom. Een slechte dag kan altijd, (lacht) maar liever nu niet.”

Trainen in Duitsland

Binnenkort komt er een andere belangrijke periode aan voor de renster van het Urbano-Thijs CT. De maand juni zal immers in het teken van haar examens staan. “Ik studeer Latijn aan het college van Ieper en zal dus het meeste van mijn tijd in het studeren moeten steken. Ik zal wel proberen om nog wat op mijn fiets te kruipen, maar het zal een pak minder zijn. In de zomer komen er nog voldoende koersen aan. En ik vertrek ook nog op vakantie met mijn papa naar een park bij Leiwen, een Duits dorpje aan de Moezel. Daar zal er ook wel wat gefietst worden. Hopelijk houdt mijn vader zich in, want hij is nog steeds in conditie hoor”, lacht Leontine. (BVS)