Lennert Coghe wint kermisprijs van Lendelede

Juniores Lennert Coghe win in Lendelede Voor Lennert Coghe werd het zijn tweede zege van het seizoen en de tweede in drie dagen tijd. © (WO)
Redactie KW

Met net 50 renners stonden ze aan de start van deze kermisprijs over 95 kilometer.

Matthias Noppe, Greg Luyssen, Wannes Geldhof en Jelle Garsbeke tekenden voor de eerste aanval van de dag. Dan bleef het even stil tot wanneer na 20 km veertien renners wegreden uit het peloton. Vijf renners gingen in de tegenaanval maar enkel Len Van Eechout slaagde erin de kloof te overbruggen. De vijftien reden steeds verder weg zodat net na half wedstrijd de rest van het deelnemersveld mocht spurten voor de zestiende plaats.

Sprint met zes

Vooraan begon de finale met een prik van Lennert Coghe, Lorenzo Pyra en de Ier Dillon Corkery. Ook Florian Vermeersch haakte zijn wagentje aan maar reed dan meteen lek. Vooraan bleven ze uiteindelijk met zes voorop. Justin Houtekier en Yentl Vandevelde waagden dan nog hun kans maar het werd een spurt met zes gewonnen door Lennert Coghe voor Len Van Eeckhout en Yentl Vandevelde. Voor Lennert Coghe was het zijn tweede seizoenzege, zijn tweede in drie dagen tijd. Op een vraag naar zijn verder ambities dit seizoen antwoordde hij: “Nog een weekend koersen en dan hang ik de fiets aan de haak om voorrang te geven aan mijn studies.”

Volledige uitslag:

(WO)

Uitslag Junioren Lendelede.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier