Lawrence Stalpaert toont zich ambitieus

Redactie KW

Het wordt een drukke zondag op de West-Vlaamse wegen. In de marge van Gent-Wevelgem voor profs worden namelijk nog zes wedstrijden gereden. Ook de nieuwelingen werken die dag hun koers af. Lawrence Stalpaert wordt één van de sterke mannen aan de start in Boezinge.

Lawrence Stalpaert is als een komeet aan het nieuwe seizoen begonnen. In zijn eerste vier wedstrijden werd hij een keer zesde, vierde, tweede en behaalde hij de zege in Heestert! Enkel vorig weekend presteerde hij wat minder, maar daar had de 16-jarige Ieperling wel een goede verklaring voor. “Ik voelde me niet optimaal”, blikt Stalpaert terug. “Ik had wat last van mijn darmen, waarschijnlijk door wat afwasmiddel dat nog in mijn drinkbus was achtergebleven. In Ichtegem, zaterdag, viel het nog mee, maar een dag later in Damme heb ik moeten opgeven. Op kasseien dokkeren met darmproblemen, geen ideale combinatie”, grijnst de tweedejaarsnieuweling.

Westsprint

De renner van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare is er echter van overtuigd dat hij voor Gent-Wevelgem/Katjeskoers weer 100 procent in orde zal zijn. “Die darmproblemen zullen geen zo’n grote invloed hebben gehad op de conditie die nu al heel goed is. Ik verwacht wel een zware koers. Het wordt de eerste interclub en iedereen zal op scherp staan. Bovendien zal het iets aparts worden met die kasseistrook, zeker als erop gesprint moet worden. Al zullen de sterke mannen wel proberen weg te rijden. Ik denk in de eerste plaats aan Robin Orins, man in vorm met een sterke ploeg achter hem. Maar ik zal me niet zo snel gewonnen geven.”

“Het wordt de eerste interclub en iedereen zal op scherp staan. Bovendien zal het iets aparts worden met die kasseistrook, zeker als erop gesprint moet worden”

Het is duidelijk dat Stalpaert wil scoren. Niet alleen zondag, maar ook de rest van het seizoen. In 2017 behaalde hij al een toptiennotering in Westsprint en als tweedejaars wil hij nog beter doen. “Het is geen doel op zich, maar ik ben er wel mee bezig. Dat is iets dat er sowieso bij komt als je sterk presteert. Ik hoop om dit jaar ook in de grotere koersen een pak punten te scoren. Dat is de volgende stap die ik wil zetten”, besluit de student wetenschappen aan het college van Ieper. (BVS)