Kenneth Verstegen wint bij nieuwelingen in Zandvoorde

Winnaar Kenneth Verstegen na zijn allereerste zege als renner. © foto WO
Redactie KW

Kenneth Verstegen heeft zaterdagmiddag de wielerkoers voor nieuwelingen in Zandvoorde gewonnen. In een spurt kon hij Nathan Castelain nipt voorblijven. Robin Seynaeve kwam tien seconden later als derde over de streep.

Het duurde lang voor de wedstrijd openbrak. Buiten enkele speldenprikken bleef het peloton, dat bij de start 66 renners telde, lange tijd gesloten. Pas in de achtste van de twaalf af te leggen ronden was er een eerste ernstige uitval met Gerben Dewinter, Emiel Vandevyvere, Jado Bleyenberg en Thieben Wandels in een hoofdrol. Ze namen 25 seconden voorsprong maar dat bleek niet voldoende. Dries Duyck overbrugde als eerste de kloof maar op 5 km van het einde was er een volledige hergroepering.

Toch werd het geen massaspurt want ze geraakten in de slotronde nog met twee voorop. Van die twee bleek Kenneth Verstegen de snelste in de spurt voor Nathan Castelain. Ook Robin Seynaeve kon nog de groepsspurt ontlopen, een groepsspurt die gewonnen werd door Victor Trio. Voor Verstegen uit Beerst, die nog maar een jaar koerst, was het zijn allereerste overwinning.

In Zandvoorde kwamen 66 deelnemers aan de start voor 64,8 km. Drie renners haalden de finish niet.

Top tien:

1. Verstegen Kenneth

2. Castelain Nathan

3. Seynaeve Robin

4. Trio Victor

5. Meersseman Arno

6. Delaere Noah

7. Decottignies Jordy

8. Bleyenberg Jado

9. Van Poucke Wannes

10. Landerwyn Jona

Bekijk hieronder de volledige uitslag.

(DS – foto WO)

Uitslag_Nieuwelingen_Zandvoorde