Junior Thibo Vandenheede wil vanaf mei gensters slaan

Thibo Vandenheede in actie. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Thibo Vandenheede komt stilaan onder stoom. Afgelopen weekend behaalde hij de dertiende prijs in Varsenare. “Ik zit op schema. Van mei tot het einde van het seizoen wil ik er staan”, aldus de tweedejaarsjunior.

De tweedejaarsjunior van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT, die ook al 15de werd in Outrijve, koos voor een rustige aanloop. “Ik heb voor het eerst minder op de piste gereden. Kwestie van wat later in topvorm te zijn. De voorbije weken presteerde ik al vrij goed. Alleen bleven de resultaten achterwege. Maar geen nood, mijn conditie is goed en zal nog beter worden. Ik maak me geen zorgen.” In Varsenare vond Vandenheede een traject op zijn maat. “Rijden op de grote versnelling en sprinten liggen me goed. Op vlakke omlopen kom ik het best tot mijn recht. Pas sinds een tweetal weken train ik specifiek op snelheid. Vanaf nu wil ik een rol van betekenis kunnen spelen. Zaterdag in Varsenare ging het in elk geval al goed. Maar jammer genoeg moest ik in de laatste rechte lijn uitwijken voor een concurrent, waardoor ik op het fietspad terechtkwam. Zonder dat manoeuvre had ik bij de beste vijf kunnen eindigen. Ook in een andere koers liep het al eens fout in de slotmeters.”

“Ik zit op schema”

“Mijn doel is om enkele koersen te winnen”, stelt de Ooigemnaar. “Het zou mooi zijn mocht ik het eens kunnen afronden in een grote afspraak. Ik mag in principe de manches van de Beker van België betwisten. Het Belgisch kampioenschap tijdrijden op 1 mei in Vresse-sur-Semois laat ik aan mij voorbijgaan. Dat is een onderdeel dat ik niet goed kan.”

Vast trainingsgroepje

Vandenheede kan zijn sport goed combineren met zijn studies aan het VTI van Waregem. “Op woensdag heb ik voldoende tijd om mijn duurtraining in te lassen. Meestal doe ik dat in het gezelschap van Bavo Houssin en de broers Loeka en Andres Verdonck. Soms sluit ook Mathisse Grootaert aan. We zoeken altijd de Vlaamse Ardennen op. Daar zie ik wel eens af, maar ik heb ervaren dat ik op die steile beklimmingen mee kan in koers. Dat stemt me gerust. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit seizoen nog een heel stuk kan groeien. Elk jaar boek ik progressie. Ik doe al veel voor mijn sport, maar zit zeker nog niet aan mijn limiet”, besluit Vandenheede. (MVH)

Thibo Vandenheede opende zijn seizoen met een knappe zege op het clubkampioenschap in
Thibo Vandenheede opende zijn seizoen met een knappe zege op het clubkampioenschap in© VDB