Junior Sander De Lobel rijdt mooi programma bij Cureghem Sportief

Sander De Lobel. (Foto GF) © GF
Stijn Moerman

Sander De Lobel (17) kende een prima voorbereiding, maar griep sloeg hem na het openingsweekend terug. De Wingenaar voelt zich sinds vorige week weer in orde en stoomt zich klaar voor het zwaardere werk.

“Over vorig seizoen ben ik al bij al tevreden”, blikt Sander terug op zijn tweede jaar als nieuweling. “Qua uitslagen waren er niet echt uitschieters, maar in de Topcompetitiewedstrijden in onder meer Herbeumont en Polleur heb ik getoond dat ik mijn mannetje kan staan. Dergelijke omlopen liggen mij ook beter dan de vlakke koersen in West-Vlaanderen. Als lichtgewicht is het niet gemakkelijk optornen tegen de sterke beren hier, maar ik ga er altijd voor. Ik kan er alleen maar sterker van worden en beleef er nog altijd veel plezier aan.”

“Ik kijk ernaar uit om mij te testen in het klimwerk”

“De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep heel goed”, gaat de 17-jarige Wingenaar, die wetenschappen-wiskunde (8 uur) volgt aan De Bron in Tielt, verder. “Ik heb veel kunnen trainen en ben niet ziek geweest. Maar na het openingsweekend had ik het zitten. Ik was geveld door griep en geraakte er moeilijk vanaf. Drie weken heb ik bijna niets kunnen doen en ook in de eerste koersen daarna ondervond ik nog wat last van mijn longen.”

Junior Sander De Lobel rijdt mooi programma bij Cureghem Sportief
© GF

“Gelukkig gaat het sinds vorig weekend opnieuw beter. In Herfelingen reed ik goed mee voorin en ben ik zelfs een paar keer in de aanval geweest. Alleen jammer dat ik de goede vlucht gemist heb. In de sprint was er in de bocht op 200 meter van de streep bijna een valpartij, waardoor ik opgehouden werd en pas 63ste was”, aldus Sander De Lobel.

Klimpartijen

“Dit weekend rijd ik de E3 Harelbeke, een wedstrijd van hoog niveau”, kijkt de junior van Royal Cureghem Sportief vooruit. “Het wordt zwaar, maar dergelijke koersen waarin je moet teren op je uithouding liggen me wel. En de week erop ben ik geselecteerd voor de tweedaagse Tour des Portes du Pays d’Othe in Frankrijk. Ik kijk ernaar uit om mij te testen in het klimwerk en mijn grenzen af te tasten. Klimmen is al altijd mijn ding geweest. We gaan vaak op reis naar de bergen en zo heb ik onder meer al de Stelvio en de Galibier beklommen. Genieten!”

“Ik kijk vooral uit naar de Tour du Valromey et Ain halfweg juli, want daar komt de absolute wereldtop aan de start”

“Samen met mijn goede vriend David Beernaert maak ik sinds dit seizoen deel uit van de Vlaams-Brabantse ploeg Royal Cureghem Sportief. De begeleiding is er top en we krijgen er een mooie programma voorgeschoteld. In de krokusvakantie zijn we met de ploeg op stage geweest naar het Spaanse Mojacar en het was heel plezant met trainingen van drie tot vier uur. Als klimmer zal ik er alvast mijn ding kunnen doen.”

Junior Sander De Lobel rijdt mooi programma bij Cureghem Sportief
© GF

“Ik kijk vooral uit naar de Tour du Valromey et Ain halfweg juli, want daar komt de absolute wereldtop aan de start. Hopelijk word ik geselecteerd. Daarnaast richt ik mijn pijlen op alle zware koersen in de Ardennen en Frankrijk. Maar het belangrijkste is en blijft dat we ons amuseren op de fiets”, besluit Sander, die als 14-jarige aspirant begon te koersen. “Vroeger speelde ik voetbal, maar ik bleef last ondervinden van een liesblessure. Ik ging toen een paar keer mee met WTC Kruiskerke en kreeg de wielermicrobe te pakken. Zeker nadat ik als 13-jarige de 150 km van de Amstel Gold Race voor wielertoeristen afgewerkt had.” (SM)