Junior Jari Simoens keert komend weekend terug na knieblessure

Jari Simoens keert komend weekend terug in het peloton. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Torhoutenaar Jari Simoens (16) kende een uitstekende start bij de juniores. De renner van Zannata Galloo CT Menen viel nadien echter uit met griep en een knieblessure, maar is klaar voor zijn terugkeer in het peloton.

“Het is al drie jaar na elkaar dat ik redelijk wat pech kende. Maar ik doe het graag en dat blijft motiveren om verder te doen”, opent Jari Simoens die komend weekend opnieuw in actie komt. “Zaterdag rijd ik sowieso in Varsenare. Kan ik die wedstrijd niet uitrijden, dan start ik zondag ook in Beernem.”

“Tijdens mijn blessure kon ik overigens goed verder trainen, maar iets minder op interval. Dat mis ik dus nog een beetje. Daar werk ik de komende weken op”, geeft Simoens aan.

“Volgend seizoen wordt belangrijk om als belofte in een mooie ploeg te geraken”

“Bepaalde doelen heb ik niet. Ik probeer vooral overal even goed te zijn en constant te blijven in mijn prestaties. Als eerstejaarsnieuweling was dat moeilijker, maar vorig jaar presteerde ik wel constant.”

Uitstekende start

Jari miste zijn start alvast niet bij de juniores, met een zevende plaats in Staden. “Ik ben eerstejaars en mijn start was beter dan verwacht. Ik had gewoon gehoopt om mijn koersen uit te rijden. In Staden zat ik meteen in de kopgroep en kon ik zevende worden. Ik was daar echt tevreden mee.”

“Ik ben niet echt een sprinter, hoewel ik redelijk vlug ben. Ik ben ook niet echt een klimmer. Ik kan zeer goed afzien en dat is een voordeel om op het einde nog te kunnen sprinten.”

“Ik kan heel goed afzien en dat is een voordeel om op het einde nog te kunnen sprinten”

De Torhoutenaar heeft het alleszins naar zijn zin bij Zannata Galloo CT Menen. “Dit is al mijn vierde seizoen bij deze ploeg. Ik ben op achtjarige leeftijd begonnen bij Brugse Velosport. Het jaar erna trok ik naar Roeselare, maar vervolgens trok ik naar DJ-Matic. Maar toen die ploeg stopte, kwam ik bij CT Menen terecht. Het is echt een goede ploeg en ik ben er graag. Het team is redelijk prestatiegericht, maar ze geven tijd om te groeien. En ze zitten ook met je in als er iets is. Dat heeft een renner ook nodig. De ploegleider stuurt geregeld een berichtje om te vragen hoe het gaat en hoe de trainingen zijn verlopen”, vervolgt Jari. “Nu wil ik vooral sterker worden om als tweedejaarsjunior mooie uitslagen te rijden om zo als belofte bij een goede ploeg terecht te komen. Volgend jaar wordt belangrijk om verder te geraken. Ik wil mezelf dan bewijzen om te tonen dat ik het waard ben.”