Julien Vermote had graag op podium gestaan

Julien Vermote en Loic Vliegen. © (Foto Belga)
Redactie KW

Voor Julien Vermote (Dimension Data) was Kuurne-Brussel-Kuurne zondag net enkele honderden meters te lang. De West-Vlaming werd in het zicht van de eindmeet geremonteerd door het peloton, maar kaapte uiteindelijk toch nog een negende plaats weg.

“We kleurden met drie man de finale. Ik kreeg de raad vanuit de volgwagen om het nog eens te proberen. Ik pakte nog wel enkele meters, maar achter mij was de tegenreactie gecontroleerd en werd ik door het peloton ingelopen net voor de finish”, reageerde Vermote. “Heel het stuk van Kortrijk tot in Kuurne zat de wind op kop. Als je dan maar met drie bent, kan je moeilijk tegen een heel peloton opboksen. Ik moest in ons groepje ook het meeste werk opknappen. Ik was, net als gisteren trouwens, weer goed.”

“Wij hadden nooit meer dan twaalf of dertien seconden voorsprong op de grote groep. Het was echt knokken voor elke meter grond. Dit is zuur en ik zal even wat tijd nodig hebben om dit te verwerken. Ik maakte een goede winter door en dat was er vandaag weer aan te zien. Ik verkoos om de overstap te zetten naar Dimension Data na een heel lang verblijf bij Quick-Step. Ik had zo graag al eens op het podium geschitterd in dit nieuwe truitje, maar het heeft niet mogen zijn. Deze Kuurne-Brussel-Kuurne was net iets te lang voor mij”, zuchtte Vermote

(Belga – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier