Jordi Warlop nieuwe West-Vlaamse kampioen op de weg

Jordy Warlop klopt Bjorn Vanacker en Arne Verfaillie op het PK Beloften in Ledegem. © ©2017 Jan STRAGIER
Tom Vandenbussche

Het provinciaal kampioenschap op de weg voor beloften in Ledegem is gewonnen door topfavoriet Jordi Warlop. De Diksmuidse derdejaarsbelofte van EFC-L&R-Vulsteke liet in een sprint met vier ploegmaat Bjarne Vanacker, Arne Verfaillie en Nicolas Verougstraete. Jaron Wydooghe vervolledigde de top vijf.

De wind zorgde voor een zenuwachtig wedstrijdbegin, met waaiers en valpartijen tot gevolg. Loïc Segaert en Arne Verfaillie van het bedrijvige Atom 6-Alno Keukens Wakken gooiden meteen de knuppel in het hoenderhok. In schuifjes kwam een kopgroep van 40 renners tot stand. Diezelfde Segaert en Verfaillie zorgden samen met Jaron Wydooghe voor een tweede schifting. Elf renners kwamen zo voorop in het strijdtoneel: vier renners van EFC-L&R-Vulsteke met Cédric Defreyne, Loïc Segaert, Bjarne Vanacker en Jordi Warlop, Gauthier Vandevyvere en Arne Verfaillie van Atom 6-Alno Keukens Wakken, Shayne Pruvoost en Jaron Wydooghe van Home Solution-Anmapa-Soenens, en de enkelingen Niels Boutté, Wannes Debuysere en Nicolas Verougstraete.

Kopgroep van vijf

Vandevyvere, Vanacker en Wydooghe probeerden het met hun drieën, maar uiteindelijk gingen vijf renners de slotronde in: Vanacker, Warlop, Verougstraete, Wydooghe en Verfaillie. In de laatste kilometers kwamen er nog enkele ontsnappingspogingen, maar alles kwam weer samen. In de sprint toonde Warlop zich makkelijk de snelste. “We hadden afgesproken dat Bjarne zijn kans mocht gaan en ik de sprint zou afwachten. Mijn ploegmaat ging aan, maar kreeg die renner van VL Technics (Verougstraete, red.) mee, en ook Verfaillie reageerde. Daarna ben ik eruit gekomen en kon ik zo winnen.”

Podium op het PK Beloften in Ledegem.
Podium op het PK Beloften in Ledegem.© ©2017 Jan STRAGIER

Voor Warlop is het zijn eerste seizoenszege. De voorbije twee maanden stapelde hij de ereplaatsen op in het grote werk. “Ik ben tevreden over mijn campagne tot nu toe, maar de komende weken en maanden zou ik graag nog eens een grote koers winnen. Te beginnen met de Essor Breton, een rittenkoers in Frankrijk waar ik de voorbije twee jaar ook al sterk presteerde.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier