Jonas Wyffels is bezig aan tweede jaar als belofte

Jonas Wyffels (tweede jaar beloften bij Decock-Van Eyck-Devos-Capoen) behaalde een 14de plaats op de Bosmolens in Izegem. (Foto Coghe)WYFFELS JONAS BREDENE PK BELOFTEN 29/04/2018 Foto Coghe © Foto Coghe
Redactie KW

Deerlijkenaar Jonas Wyffels is bezig aan zijn tweede jaar bij de beloften. De renner van Decock-Van Eyck-Devos-Capoen focust zich vooral op het regionale werk in combinatie met zijn werk bij Bekaert in Zwevegem. Recentelijk behaalde Jonas een veertiende plaats in de kermiskoers in Izegem op de-Bosmolens. Zijn beste resultaat tot nu toe.

“Mijn tweede jaar verloopt heel goed. Het is het eerste jaar dat ik het wielrennen moet combineren met werk. In het begin was het wat aanpassen, maar ondertussen heb ik mijn draai wel gevonden.”

“Ik voel me sterker dan vorig jaar”

“Het lukt vlot om mijn wedstrijden uit te rijden. Dat is geestig. Ik werk van zeven uur ‘s ochtends tot kwart voor vier. Ik sta bijna de hele dag recht, maar dat valt nog mee”, vertelt de werknemer van Bekaert. “Daarna is het toch belangrijk om niet stil te vallen wanneer ik thuis ben. Meestal kruip ik direct op mijn fiets, anders komt het er niet meer van.”

Geen thuiskoers

“Vooral trainingen van 60 à 70 kilometer werk ik dan af. In het weekend kan ik wat langer trainen of doe ik mee aan een wedstrijd. In Izegem, waar ploegmaat David Geldhof de handen in de lucht mocht steken, was ik mee met de tweede groep. Door de warmte was het een lastige wedstrijd. Ik ben tevreden met mijn 14de stek.”

“Ik voel me iets sterker dan vorig jaar. Op het PK in Bredene, een wedstrijd van 145 kilometer en waar er veel wind en regen was, behaalde ik een 29ste plaats. Ook Ledegem Classic, een wedstrijd van 160 kilometer, kon ik uitrijden. Met mijn werk heb ik niet zo veel verwachtingen. Ik haal meer voldoening uit kermiskoersen dan uit interclubs. De grote koersen zijn wel eens goed om de conditie naar een hoger niveau te tillen. Maar het is moeilijk om dicht te eindigen”, geeft Jonas toe.

“Ik haal meer voldoening uit kermiskoersen dan uit interclubs”

“Momenteel heb ik verlof tot 19 augustus. Aan de thuiskoers in Deerlijk op dinsdag 7 augustus kan ik helaas niet meedoen, omdat ik op vakantie ben. Gelukkig is er nog een wedstrijd in Deerlijk-Belgiek op zondag 14 oktober om het seizoen af te sluiten. Ook voor het BK in Stabroek pas ik.”

Wedstrijd in Kemmel

“Volgende week rijd ik normaal de Hill 60-koers in Zillebeke. Voor de rest richt ik me vooral op het regionale circuit. Ik kijk uit naar de wedstrijd in Kemmel waar ik vorig seizoen als 24ste eindigde. Het is een koers voor enkel beloften op een golvend parcours.”

“Bij mijn ploeg is er niet veel druk. En we rijden ook niet zo veel grote koersen. We hebben een goede ploegleiding. Ik amuseer me bij Decock-Van Eyck-Devos-Capoen”, sluit de sympathieke Wyffels af. (JV)

Dinsdag koers in Deerlijk

Elite zonder contract en beloften in Deerlijk. Dinsdag 7 augustus. Organisatie: Deerlijk Koerse. Inschrijving vanaf 13.15 uur in Sportcentrum, Hoogstraat, 13. Start om 15 uur, aankomst rond 17.50 uur. Parcours (117,6 km, verdeeld over 21 ronden): Hoogstraat, Harelbekestraat, Schoolstraat, St. Rochusstraat, Hazewindstraat, Vichtestraat, Breestraat, Waregemstraat, Hoogstraat. (VW)