Jens Vandenbogaerde klopt ploegmaat in Lauwe

04/06/17 om 20:31 - Bijgewerkt om 20:30

Jens Vandenbogaerde schreef zondag het tweede luik van Lauwe koerse op zijn naam. In de finale nam hij enkele tientallen meter afstand van zijn medevluchter en ploegmaat David Geldhof.

Jens Vandenbogaerde klopt ploegmaat in Lauwe

Het podium van de wedstrijd in Lauwe met links David Geldhof (tweede), Jens Vandenbogaerde (winnaar) en Mario Willems (derde). © Foto WO

Door de goedgevulde premiepot, meer dan 700 euro in totaal, was er meteen animo in de wedstrijd. Na de eerste schermutselingen reden Joren Touquet en Niko Eeckhout weg uit de groep, Thomas Vanhaecke en Wannes Debuysere reageerden meteen en kwamen mee voorin. De vier hielden vooraan een vijftal ronden stand en hadden een maximale voorsprong van 40 seconden.

Toen het peloton op punt stond terug aan te sluiten probeerde Thomas Vanhaecke nog even in zijn eentje. Tien renners zouden de kloof op Vanhaecke dichten en de finale rijden. De elf bleven samen tot op 15 km van het einde. Toen reden Jens Vandenbogaerde en David Geldhof weg uit de kopgroep en onder hen beiden maakte ze het uit voor de zege.

Jens Vandenbogaerde bleek daarbij de beste, David Geldhof werd knap tweede. In de spurt voor de derde plaatse was Mario Willem net iets sneller dan Joren Touquet. Voor provinciaal kampioen Jens Vandenbogaerde is het al zijn achtste zege van het seizoen.

De top tien in Lauwe:

1. Jens Vandenbogaerde, 111.6 km in 2u53'43"

2. David Geldhof +0'03"

3. Mario Willems +0'55"

4. Joren Touquet z.t.

5. Thijs Vandaele z.t.

6. Stephen Orbie +1'18"

7. Jordy Boutté z.t.

8. Timothy Sellar (AUS) z.t.

9. Thomas Vanhaecke z.t.

10. Kevin Degezelle z.t.

De volledige uitslag vindt u hieronder.

(WO-Foto WO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!