Jaron Wydooghe wil zich tonen in de klimkoersen

"Dit is een jaar zonder druk", stelt Jaron Wydooghe. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Het zwaartepunt van het seizoen van derdejaarsbelofte Jaron Wydooghe ligt pas later dit jaar. Het doel de komende weken is dan ook vooral om voldoende kilometers te malen en zich later dit seizoen in de klimkoersen te tonen. “Ik mik zeker op de rondes van Luik en Namen”, geeft de renner van Home Solution-Soenens Cycling Team aan.

Jaron Wydooghe opende zijn seizoen met een zesde plaats in Izegem-Emelgem en een 18de plek in Sint-Maria-Lierde. “Mijn ambities? Momenteel rijd ik wat kermiskoersen, want de koersen in het voorjaar liggen me niet zo goed”, geeft de Lichterveldenaar aan. “De klimkoersen liggen wat verder af. Als derdejaarsbelofte is het uiteraard een belangrijk jaar, maar dit jaar is er geen druk. We zien wel waar we uitkomen.”

“In een seizoen ben je soms maar vier dagen echt goed”

Zijn team, Home Solution-Soenens Cycling Team, wil alvast de top van België bereiken. Dat gaf het team tijdens de ploegvoorstelling mee. Om die ambities waar te maken, rekent het onder meer op een resem West-Vlamingen. “We hebben een grote ploeg met 34 renners en enkele sterke renners met Glenn Debruyne die goed op dreef is (met recent nog zeges in Meulebeke en Gooik en een tweede plaats in Brussel-Zepperen, red.). Met ons team moeten we proberen om naast de grotere ploegen te staan.”

meer West-Vlamingen

Philippe Soenens trekt er zich vooral het lot van de West-Vlaamse renners aan. “We zijn alvast goed begeleid en dit seizoen zijn er ook iets meer West-Vlamingen. Ik heb me mijn overstap alvast nog niet beklaagd. Dit is het tweede jaar dat ik er rijd en we nemen vooral aan mooie koersen deel.”

De ploeg wilde de Lichterveldenaar ook al eerder aantrekken. “Ze willen ook zeker met mij verder werken, onder meer in de klimkoersen. In Luik werd ik tweede. Dat gaf een boost, waardoor ze met me verder willen.”

De klimkoersen van meerdere dagen staan ook dit seizoen opnieuw op de agenda. “Ik mik zeker op de rondes van Luik en Namen. Die liggen me redelijk. In de rittenkoersen hoop ik me enkele dagen te bewijzen en probeer ik zo dicht mogelijk te eindigen. Ook de Triptyque des Monts et Châteaux en de Triptyque Ardennais zitten opnieuw in het programma. Daarnaast komen er dit jaar ook een aantal buitenlandse wedstrijden bij. Over het programma mogen we dus zeker niet klagen.”

“In de klimkoersen hoop ik me enkele dagen te bewijzen en zo dicht mogelijk te eindigen”

Al is er voor Jaron ook nog wat schaafwerk. “Tijdrijden was vorig jaar nog een werkpuntje. Dat is meer op de macht en tussen de beloften kom ik nog iets te kort, maar ik probeer eraan te werken. Die macht tracht ik te krijgen.”

En hoe ziet de aanloop naar de klimkoersen eruit? “Nu moet ik wat kilometers malen, want het voorjaar is niet echt mijn ding. Als het een hele koers regent, kom ik soms onderkoeld aan. Maar van koers tot koers probeer ik mijn wedstrijdkilometers te malen, wat blokken te trainen en me specifiek op die koersen voor te bereiden. Een goede voorbereiding zal belangrijk worden.”

pieken

In die klimkoersen hoopt Jaron zich te tonen, mede met het oog op volgend seizoen. “Je bent derdejaars en nu beginnen profploegen al wat te scouten, maar daar ben ik nog niet specifiek mee bezig, omdat ik zelf in een groot team zit. Ik probeer dit jaar te pieken naar een aantal koersen, want in een seizoen heb je soms maar vier dagen dat je je echt heel goed voelt”, besluit de 20-jarige Lichterveldenaar.