Jarne Loeys wil deze zomer klimmen in de uitslagen

Jarne Loeys. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jarne Loeys heeft zijn eerste maanden bij de beloften achter de rug. In de zomer wil de jonge Oostkerkenaar van Meubelen Gaverzicht-Glascentra zijn eerste uitslagen in de nieuwe categorie voorleggen.

Jarne Loeys zette in 2017, als tweedejaarsjunior, fraaie stappen die hij vooral bekroonde met ereplaatsen in Vlamertinge (derde), Varsenare (vierde) en Sleidinge (vijfde) en een 17de rang in de nationale tijdrit van Montenaken. Het garandeerde hem, bij Meubelen Gaverzicht-Glascentra, geen rimpelloze overstap naar de beloften, temeer hij in september 2017 de studie elektromechanica aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen aanvatte. Bij die keuze weet je wat je prioriteiten zijn. Het haalde Jarne weg uit het landelijke Oostkerke, een liefelijke deelgemeente van Damme.

Partiële examens

“Mijn partiële examens zijn niet onaardig verlopen”, bekent Jarne, “maar het moet beter om de komende maanden mijn doelstellingen waar te maken.”

“Mijn partiële examens zijn niet onaardig verlopen, maar het moet beter om de komende maanden mijn doelstellingen waar te maken”

Tussen de studietijd door hield Jarne ook de trainingsdraad vast, weliswaar op een lower profile dan tijdens de vorige winters. “En dat betaal je cash, lieten de opgedreven afstanden en het hogere ritme mij aan den lijve ondervinden”, vervolgt Jarne. “Ondertussen ben ik aardig aan het evolueren. Ik reed al drie koersen anoniem (op een heel ruim deelnemersveld, red.) uit maar ben dus beetje per beetje aan het opschuiven: 78ste in Moorslede, 58ste in Retie, 98ste in Wevelgem en last but not least 30ste vorige zondag in Vlissegem. Vooral dat laatste resultaat laat mij geloven dat ik tijdens de zomervakantie voor de prijzen zal kunnen meedoen en dat geeft mij een bijkomend motief om herexamens te anticiperen. Slagen in mijn eerste academiejaar zou mij vleugels geven op de koersfiets.”