Iyen Cristofano laat koers in Ledegem links liggen met oog op PK tijdrijden

Iyen Cristofano. (Foto JS)
Stijn Moerman

Geen Iyen Cristofano aan de start van de nieuwelingenkoers in eigen gemeente. De 15-jarige Ledegemnaar trekt met zijn ploeg Onder Ons Parike naar Nederland voor de Omloop van de Braakman en focust zich vervolgens op het provinciaal kampioenschap tijdrijden.

“Ik sta maandag niet aan de start van de koers in Ledegem”, steekt Iyen Cristofano (15) van wal. “Ik ben door mijn ploeg geselecteerd om zaterdag deel te nemen aan de nieuwelingenversie van Omloop van de Braakman in Nederland en daarna gaat mijn focus naar het provinciaal kampioenschap tijdrijden op donderdag 5 april in Baliebrugge. Die discipline ligt me en ik mik er dan ook op een podiumplaats. Wie mijn voornaamste concurrenten zullen zijn? Dan denk ik vooral aan een Michiel Lambrecht, Thieben Wandels en Wannes Dewulf.”

“Tijdrijden ligt me en ik mik dan ook op een podiumplaats op het PK tijdrijden”

De Ledegemnaar kende geen slechte start van zijn seizoen. Hij werd achtste in Escanaffles, 39ste in Ichtegem en 17de in Werken. “In Escanaffles deed ik het inderdaad niet slecht”, gaat de eerstejaarsnieuweling verder. “Er waren drie renners in de aanval en daarna zat ik in een achtervolgende groep met alleen maar tweedejaars. Ook in Werken reed ik een goede koers. Alleen in Ichtegem was het minder. Ik kende er een slechte dag en de koude speelde me ook parten. Mijn ambities voor dit seizoen? Top 20 halen. Dat is me nu ook al gelukt, maar ik blijf daarop mikken. Daarnaast mik ik ook op de verschillende kampioenschappen. Ik zou graag het podium halen op een provinciale of Vlaamse titelstrijd”, aldus de Ledegemnaar.

Oost-Vlaamse club

Iyen maakt dit seizoen deel uit van het Oost-Vlaamse Onder Ons Parike, nadat de Tieltse Renners vorig jaar bekend maakten dat de club ermee ophield. “Hun ploegleider Bart Van Nieuwenhove kwam langs voor een gesprek en ik hield er meteen een goed gevoel aan over. Ik word er goed begeleid in mijn overstap naar de nieuwelingen en krijg alle kansen. De overstap valt trouwens heel goed mee, ook al is het verschil heel groot met de manier van rijden bij de aspiranten. Er wordt vooral heel wat harder en langer gekoerst. Het valt minder stil om even op adem te komen”, besluit de leerling houtbewerking aan het VTI in Menen.