Goede seizoensstart voor Gilles Vercruysse

Gilles Vercruysse. (Foto Bart) © vdb
Redactie KW

Gilles Vercruysse kende een heel sterke start van het seizoen en verzamelde een aantal mooie ereplaatsen. De afgelopen twee weken vielen echter wat tegen door pech, maar intussen heeft de Zwevegemnaar het goede gevoel weer te pakken.

Tweedejaarsjunior Gilles Vercruysse begon als 13-jarige aspirant met wielrennen. Zijn mooiste moment tot nu toe, is zijn overwinning vorig seizoen in Schuiferskapelle. In de laatste ronde wist hij er nog te ontsnappen en uit de greep van het peloton te blijven. Vercruysse vatte ook dit seizoen meteen aan met een vijfde plaats op het clubkampioenschap in Meulebeke. Daarna werd de renner van CT Soenens-Booom nog mooi tweede in een lastige koers in De Klijte en achtste in Outrijve.

Valpartij

“Daarna ging het echter iets minder, vooral door pech”, geeft Vercruysse toe. “Een valpartij in de Ster van Zuid-Limburg deed daar alleszins geen goed aan. Mijn elleboog moest genaaid worden en ik had ook wat last van mijn schouder. Dat was trouwens ook geen voordeel voor het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden vorige week donderdag in Ruddervoorde. Ik reed een twaalfde tijd, maar had er heel wat meer van verwacht. Gezien de omstandigheden bleek het echter het hoogst haalbare.”

“In de GP Sportivi Sovilla in Italië zou ik me graag eens bewijzen”

Afgelopen weekend was het gevoel gelukkig al een stuk beter. “Zaterdag kon ik in Bachte-Maria-Leerne op een viertal ronden van het einde ontsnappen uit het peloton en kreeg ik een medevluchter mee. Wat later moest ik hem laten gaan en reed ik zo nog twee ronden alleen tussen hem en het peloton. In de laatste ronde greep het peloton me nog terug en ik ben uiteindelijk daarin aangekomen. Ik ben alvast blij dat ik me weer kunnen tonen heb. Ook zondag reed ik een goede wedstrijd in Tielt, waar ik als 26ste eindigde in het peloton.”

Ereplaats verzamelen

Dit seizoen wil de Zwevegemnaar graag nog eens een overwinning meepikken en een dichte ereplaats verzamelen in een grote koers. Binnen een drietal weken staat hij met zijn team aan de start van de GP Sportivi Sovilla, een kleine versie van de klassieker Milaan-Sanremo. “Daar zou ik me graag eens kunnen bewijzen. Het zal in eerste instantie belangrijk zijn om goed vooraan te koersen.”

In mei staat er voor Gilles nog een thuiskoers in Zwevegem-Kappaert op het programma. “Vorig jaar eindigde ik daar als 22e in het peloton. Dit jaar zal mijn wedstrijd geslaagd zijn als ik mee de koers heb kunnen maken en daar liefst nog een mooie uitslag aan koppel.” (RRK)