Gerben Kuypers botst op Zwitserse kampioen in Berencross

Gerben Kuypers uit Ramskapelle werd tweede. © Stefan Hoeven
Tom Vandenbussche

Loris Rouiller heeft in Meulebeke de Berencross voor juniores gewonnen. Beste West-Vlaming werd Gerben Kuypers uit Ramskapelle. Hij moest nipt de Zwitserse kampioen van VC Echallens voor zich dulden en werd tweede.

De Zwitserse kampioen Loris Rouiller, Gerben Kuypers (Lares-Doltcini) uit Ramskapelle/Nieuwpoort en Jarno Bellens vochten het onder elkaar uit voor de podiumplaatsen. In het ultieme slot toonde Rouiller zich net iets sterker en vinniger dan de West-Vlaming. “Ik klaag niet over de conditie”, aldus de tweedejaars. “Door een sleutelbeenbreuk reed ik weinig wedstrijden op de weg, maar ik trok wel vaak naar de heuvels, in de streek van het Noord-Franse Watten, om me op dit seizoen voor te bereiden. Ik ben nu tweedejaars. Binnen twee weken is er de eerste Wereldbekermanche in Koksijde (die een maand vroeger dan normaal valt, red.) en voor eigen volk zou ik er uiteraard graag bij zijn. Het wordt niet te onderschatten, want het zand ligt er momenteel heel zwaar bij.”

Eerstejaars Yente Peirens uit Desselgem, ploegmaat van Kuypers bij het jongerenteam van Marlux-Napoleon Games, deed na een knappe race een gooi naar de zesde plaats, maar moest aan de finish vrede nemen met een achtste plek. Jelle Vermoote uit Pervijze, die last had van de rug, eindigde net buiten de top tien. Andere West-Vlamingen: Andres Verdonck uit Desselgem 18de, Wannes Vanden Bussche uit Jabbeke 20ste, Bavo Houssin uit Izegem 22ste, Tjorven Vanparijs uit Wielsbeke 23ste, Arne Santy uit Wervik 24ste, JoshuaVansteenkiste uit Izegem 28ste, Maxim Vanluchene uit Oostrozebeke 29ste, Ruben Gunst uit Nieuwpoort, Justin Laevens uit Zwevegem 32ste, Ydris Salomez uit Dadizele 35ste, BrainVullers uit Dentergem 36ste, Maxim Laverge uit Otegem 37ste en Birger Rosseeuw uit Kuurne 38ste. Jasper Dejaeger gaf op.

(TVB)

Top 10:

1. Loris Rouiller

2. Gerben Kuypers

3. Jarno Bellens

4. Jarno Jordens

5. Wout Vervoort

6. Luke Verburg

7. Len Dejonghe

8. Yente Peirens

9. Meens Hendrikx

10. Cedric Vandesompel

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag juniores.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier