Geen thuiskoers in Ardooie voor belofte Maxim Cappelle

© Foto Coghe
Stijn Moerman

De 20-jarige Maxim Cappelle geeft zondag versterk voor de thuiskoers in Ardooie. De belofte rijdt met de Molenspurters Meulebeke de dag ervoor immers de 3Bergenprijs.

“Ik mag niet klagen over mijn voorbereiding”, blikt Maxim Cappelle (20) terug. “In december ben ik een weekje op stage geweest in het Spaanse Peniscola en heb ik er in prima omstandigheden een goede basis kunnen leggen. Ik trok met een goed gevoel richting de seizoensstart, maar die verliep niet zo goed. Het koude weer speelde me parten en ik was ook niet helemaal fris door mijn werk. De laatste twee weken gaat het echter beter. In Wevelgem had ik eindelijk een goed gevoel en in de Ledegem Classic reed ik vlot mee. Ik was telkens mee met de eerste waaier. Alleen spijtig dat we de kopgroep niet meer hebben teruggepakt. Door een valpartij werd de sprint helemaal ontregeld en finishte ik slechts als 57ste, maar ik had dus even goed 20ste kunnen zijn.”

“Ik krijg dit jaar nog genoeg kansen om voor eigen volk te koersen”

“Hopelijk ben ik nu eindelijk vertrokken en kan ik de komende weken resultaten neerzetten”, gaat de Ardooise belofte verder. “Er staan enkele interclubs en profkoersen op het programma, waar ik zo goed mogelijk voor de dag probeer te komen. Daardoor sta ik zondag wel niet aan de start van de thuiskoers in Ardooie. De dag ervoor rijd ik met mijn ploeg immers de 3Bergenprijs, een koers met liefst 14 hellingen. Hopelijk slaag ik erin om mee te zijn met de eerste groep. Om voor eigen volk te koersen, krijg ik later op het seizoen nog wel kansen. Ik wil toch zeker één keer in eigen Ardooie in actie komen.”

“Ik ben op zoek naar een parttimejob zodat ik nog voldoende tijd heb om op de koers te focussen”

“Op de rest van mijn programma heb ik nog niet echt zicht. Dat zal ik na dit weekend eens bekijken. Het grote voordeel is dat ik bij de Molenspurters alle kansen krijg. In de zomer hoop ik vooral enkele rondes mee te kunnen pikken”, besluit Maxim, die tot vorige week werkzaam was bij Joris Ide in Wingene. “Maar de combinatie met de koers was onmogelijk. Daarom ben ik nu op zoek naar een parttimejob, zodat ik nog voldoende tijd heb om te focussen op het wielrennen.” (Stijn Moerman)

Wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Het koerscomité Petit Menin organiseert op zondag 22 april al hun 95ste wedstrijd voor liefhebbers of elite zonder contract en beloften. Dit in samenwerking met Koninklijke Wielerclub Jong en Moedig Ardooie. Alle koersformaliteiten voor deze ereprijs Bowling Joyken gebeuren vanaf 13.30 uur in herberg De Roose. De start is om 15.15 uur en de aankomst wordt omstreeks 18 uur verwacht. Parcours (112 km of 28 ronden, elke ronde premie van 10 euro): Stationsstraat, Mgr. Roelensstraat, Brugstraat, Pittemsestraat, Zwarte Leeuwstraat, Groenboomgaardstraat, Hogeschuurstraat, Melkerijstraat, Stationsstraat. (GVP)