Enrico Dhaeye wint met voorsprong in Aalbeke

Het podium bij de nieuwelingen in Aalbeke met winnaar Enrico Dhaeye omringd door de Fransman Axel Huens en Axel Vandenbulcke. (Foto WO)
Redactie KW

In de Grote Prijs café De Melkerij voor nieuwelingen op zaterdag 13 mei was Dhaeye de verdiende winnaar. Op 15 kilometer van de finish ging hij de solotour op.

De Ruienaar Enrico Dhaeye kleurde samen met Senne Vandevelde, de Fransman Axel Huens en de laatst aangesloten Sybren Van Houtte de eerste wedstrijdhelft. Toen het peloton aan de helft van de wedstrijd aansloot onder impuls van Alex Vandenbulcke en Mathias Vandenborre, ging hij op zijn elan door. Hij kreeg Ricky De Geest en Staf Galle mee als kompanen.

Twee minuten voorsprong

Maar het ging blijkbaar niet snel genoeg voor Dhaeye, die 15 km van het einde op de solotoer opging. Het peloton bood nog eventjes weerstand, maar Enrico Dhaeye liep steeds maar verder uit. Hij won met net geen twee minuten voorsprong. Axel Huens won met sprekend gemak de spurt van wat overbleef van het peloton, dat bij de start 82 eenheden groot was. Hij eindigde voor Alex Vandenbulcke en Senne Vandevelde. Voor Enrico Dhaeye was het de tweede zege van het seizoen.