Eerstejaarsjunior Michiel Nuytten opent sterk

Michiel Nuytten won twee weken geleden al in Outrijve. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Michiel Nuytten (16) heeft zijn debuut bij de juniores niet gemist. De Ardooienaar van CT Luc Wallays-JRR boekte in Outrijve zelfs al zijn eerste zege. Zijn prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij, want Nuytten zit in de provinciale selectie voor Gent-Wevelgem.

“Met mijn overwinning in Outrijve, een zesde plaats op het clubkampioenschap en een 17de stek in De Klijte, mag ik inderdaad niet klagen over mijn debuut bij de juniores, maar ik vind dat het nog beter kon”, steekt Nuytten van wal. “Met mijn zege heb ik mijn doel voor dit seizoen bereikt. Nu mik ik uiteraard op meer. Vooral in de grote koersen wil ik nu goed voor de dag proberen te komen, want het is daar dat het telt.”

“Ik heb de overstap naar de juniores goed verteerd”

“Ik heb de overstap naar de juniores goed verteerd. Je hoort vaak dat die groot is, maar ik vond de overgang van aspirant naar nieuweling veel lastiger. Het verbaast me wel dat ik meteen goed meedraai, want ik heb geen goede winter achter de rug. Ik ben ziek geweest en heb het rustiger aan moeten doen door problemen met de knie. Daarom denk ik dat ik nog beter moet kunnen.”

De grote koersen

“Ik was verrast toen ik te horen kreeg dat ik geselecteerd was voor Gent-Wevelgem/GP Noyelle”, geeft Michiel Nuytten (16) toe. “Na mijn deelname aan de Guido Reybrouck Classic (UCI) in Damme besef ik dat het niveau in dergelijke wedstrijden een pak hoger ligt dan in de gewone koersen. Bovendien was ik ontgoocheld over mijn koers. Ik was mee met de juiste vlucht, maar niet veel later moest ik hen laten rijden. De benen wilden niet mee. Na mijn zege dacht ik nochtans dat de conditie goed zat. Ik was ontgoocheld dat ik de rol voorin moest lossen, maar ik heb het kopje niet laten hangen. In het peloton heb ik mijn tweede adem gevonden en meegekoerst, maar dan reed ik nog eens lek. Ik ben nog opnieuw kunnen aansluiten bij het peloton, maar dan was het vat af. Zo werd ik pas 54ste.”

“Ik ben Kristof Vercouillie alvast enorm dankbaar dat hij mij geselecteerd heeft”

“Afwachten wat het geeft in Ieper dus. Ik ben Kristof Vercouillie alvast enorm dankbaar dat hij mij geselecteerd heeft. Dankzij hem krijg ik de kans om dergelijke klassieker te rijden.” Michiel maakt alvast deel uit van een sterke selectie met ook Aaron Stockx, Lennert Cappan, Calvin Verbeeck, Mathias Vandenborre en Kasper Saver.

“Wat ik nog van de rest van het seizoen verwacht? Zoals eerder gezegd wil ik mij nu in de grote koersen proberen te tonen en daarnaast kijk ik ook uit naar de kampioenschappen. Maar in mijn eerste seizoen als junior is het vooral de bedoeling om veel bij te leren en te proberen met het oog op volgend jaar”, besluit de renner van CT Luc Wallays-JRR.