Edward Theuns wint Zwevezele Koerse, de laatste wielerwedstrijd in West-Vlaanderen

Edward Theuns haalde het voor Jan-Willem van Schip en Emiel Vermeulen. © Coghe
Redactie KW

De 26-jarige Edward Theuns (Trek-Segafredo) heeft vrijdag na 153,6 kilometer Zwevezele Koers, de sluitingsprijs van de provincie West-Vlaanderen, gewonnen.

Edward Theuns haalde het zeer nipt, na een sprint met drie, voor de Nederlander Jan-Willem van Schip en Emiel Vermeulen. Jasper Stuyven eigende zich de vierde plaats toe voor Gianni Marchand.

Vier renners, Edward Theuns, Emiel Vermeulen, Jan-Willem van Schip en Gianni Marchand trokken gezamenlijk de finale in. Laatstgenoemde moest zijn metgezellen in de slotkilometer echter laten rijden en zo kwam het tot een sprint met drie. Daarin toonde Edward Theuns zich, na het bekijken van de finishfoto, net iets sneller dan de Nederlander Jan-Willem van Schip.

“Mijn tweede zege van het seizoen, na de etappe Lanaken-Lanaken in de BinckBank Tour”, bevestigde Theuns na afloop. “Het was een lastige koers met de hevige wind die op het parcours stond. Mede door die omstandigheden scheurde het peloton in verschillende delen. Jan-Willem van Schip begon van ver aan de spurt en ik moest redelijk diep gaan om hem alsnog te remonteren. Toen ik de eindmeet overschreed was ik zelfs niet zeker van mijn stuk, maar na het bekijken van de finishfoto werd ik toch tot winnaar uitgeroepen. Ik trek nu nog naar de Ronde van Turkije (10-15 oktober). Daarna zit mijn seizoen er eindelijk op. Half november leg ik de basis voor volgend jaar. Ik ga in 2018 bij Team Sunweb aan de slag. Een mooie overstap naar een ploeg waarin ik tijdens de klassiekers een meer vooruitgeschoven rol zal krijgen.”

Top 10:

1. Edward Theuns

2. Jan-Willem van Schip

3. Emiel Vermeulen

4. Jasper Stuyven

5. Gianni Marchand

6. Nikolas Maes

7. Twan Castelijns

8. Jason Van Dalen

9. Brecht Dhaene

10. Sjoerd Bax

(Belga/MF)

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Zwevezele Koers.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier