Deelnemersveld Dernycriterium Lombardsijde bijna compleet

Timothy Dupont komt aan de start van het Dernycriterium in Lombardsijde. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het deelnemersveld van het Dernycriterium op 3 augustus in Lombardsijde begint stilaan in zijn definitieve plooi te vallen.

Naast de eerder aangekondigde Belgische Kampioen Oliver Naesen, heeft nu ook Jasper Stuyven zijn komst bevestigd. Stuyven, die voor de klassiekers als de gedoodverfde opvolger van Tom Boonen wordt beschouwd, eindigde dit jaar 4de in Parijs-Roubaix en reed een oersterke Giro d’Italia. In Lombardsijde komt hij ook de jonge Nathan Van Hooydonck – neef van Edwig – tegen. En misschien kunnen Stuyven, Naesen en Van Hooydonck die fenomenale spurt van het Belgisch Kampioenschap nog eens overdoen….

Nog een publiekstrekker is de Wereldkampioen Veldrijden Wout Van Aert. Dit keer achter Derny. De gemeente Middelkerke heeft iets met veldrijden, en daarom zijn ook Europees Kampioen Toon Aerts en Gianni Vermeersch van de partij. Naast streekrenner en vorig jaar veelwinnaar Timothy Dupont. En dan de sympathiekste van de Tour uit de Wanty ploeg: Landbouwer-renner Frederik Backaert. Knuistig, Hoogblond en rad van tong. Hij mocht in Lombarsijde niet ontbreken.

Het voorlopige deelnemersveld: Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Wout Van Aert, Nathan Van Hooydonck, Timothy Dupont, Toon Aerts, Frederik Backaert, Gianni Vermeersch en de renners Elite zonder Contract: Alexander Maes, Jelle Goderis en Stefano Museeuw. Er wordt nog verder onderhandeld met een 3-tal renners om het veld compleet te maken.

(MF)